(VIDEO) NAPETIJE NEGO KOD ŠEKSPIRA: Pozoveš taksi, vozi te Hamlet!
Foto: Pr

JDP promoviše nove predstave

(VIDEO) NAPETIJE NEGO KOD ŠEKSPIRA: Pozoveš taksi, vozi te Hamlet!

Pop kultura -
Prepričavajući neverovatne događaje kao svoje životne priče, glumci Nebojša Ljubišić, Zoran Tešić i Stefan Bundalo su iznenadili Beograđane koji su se zatekli u vožnji

Jugoslovensko dramsko pozorište na pomalo šokantan način promoviše svoje predstave! Prerušeni glumci vozili su taksi i svojim putnicima na licu mesta dočarali uzbudljivost poznatih pozorišnih drama.

Prepričavajući neverovatne događaje ("opalio pištolj, ubio babu"..."pakuj me ženo, idem da ga odrobijam") kao svoje životne priče, glumci Nebojša Ljubišić, Zoran Tešić i Stefan Bundalo su iznenadili Beograđane koji su se zatekli u vožnji.

Drama u taksiju je nastavak kampanje „pOsetite JDP”, koju je osmislila i realizovala kreativna agencije „McCann Beograd“.

Reakcije putnika zabeležile su skrivene kamere postavljene u vozilima dok slušaju priče iz predstava Otelo, Zločin i kazna i Mletački trgovac ispričane na originalan i neuobičajen način. Radnje ovih dela smeštene u realan život svedena su nanajuzbudljivije, najšokantnije, najemotivnije dramske momente komada u trajanju od samo dva minuta.

"Svi znamo da taksisti vole da pričaju priče. Bio je izazov ispričati neko od ovih dela na drugačiji način…", kaže Nebojša Ljubišić, jedan od glumaca u ulozi taksiste."Reakcije putnika su bile različite, od šoka, neverice do podrške. Zanimljivo je da je većina imala neku svoju sličnu priču koju je želela da podeli”, dodao je on. Posle slušanja šokantnih "ispovesti" iznenađeni putnici su saznali da je reč o promotvnoj kampanji za JDP i nagrađeni su kartama za predstave čije neobične verzije su "doživeli" tokom taksi vožnje.

Pogledajte kako su izgledale ove "lične" predstave:Drama u taksiju - Napetije nego kod Šekspira:

http://www.youtube.com/watch?v=0Hb9ng5jLrs
Drama u taksiju - Dostojevski na beogradskim ulicama
http://www.youtube.com/watch?v=VlkcsEf3lrQ
Drama u taksiju - Venecijanska osveta na srpski način

http://www.youtube.com/watch?v=8Wl8KSbO_pQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track