ŽIVOTNE LEKCIJE: Šta smo sve naučili od Foresta Gampa
Foto: Fejsbuk

20 godina od filma

ŽIVOTNE LEKCIJE: Šta smo sve naučili od Foresta Gampa

Pop kultura -
Film "Forest Gamp" po istoimenom romanu Vinstona Gruma danas puni 20 godina

U čast 20. rođendana jednog od najboljih filmova ikada snimljenih, "Forest Gamp" kojeg tumači Tom Henks, podsetite se najboljih scena, citata i životnih lekcija ovog jedinstvenog junaka.

Film "Forest Gamp" po istoimenom romanu Vinstona Gruma danas puni 20 godina. Film i knjiga znatno se razlikuju - recimo, Gamp iz knjige doživljava brojne avanture koje nisu stale na traku - ide u svemir, četiri godine je zarobljen kod ljudoždera, i druži se sa orangutanom po imenu Sju. Film je bio nominovan za 13 Oskara, a osvojio je šest - za glavnu mušku ulogu, režiju, najbolji film, adaptirani scenario, vizuelne efekte i montažu.

Geriju Sinisu izmakao je Oskar za sporednu ulogu poručnika Dena, a film je nominovan još u kategorijama kamere, scenografije, šminke, originalne muzike, montaže i miksa zvuka. U čast 20 godina neodoljivog, iskrenog, šarmantnog Foresta, koji nas je terao da se smejemo, gledamo bez treptanja ili plačemo, evo "životnih lekcija" koje smo naučili od njega. "Moja mama je govorila da je život kao bombonjera. Nikada ne znaš šta ćeš dobiti", kaže Forest na samom početku filma, dok nudi nepoznatu ženu na stanici čokoladicama.

http://www.youtube.com/watch?v=ADHXahsxIGM
ekada jednostavno morate da uradite ono što vam se radi

Nekada sjajna inspiracija dolazi iz sasvim malih, običnih stvari koje vidimo ili se sa njima susretnemo u svakodnevnom životu. Tako je Forest, ni ne znajući, bio inspiracija za ples Elvisa Prislija, znak "smajlija"... ...i rečenicu "Sra*a se dešavaju". Postoje i teške lekcije u životu, ali naivni, dobrodušni, čisti način na koji Forest prepriča svoja iskustva mogu da posluže kao inspiracija svakome ko prolazi kroz poteškoće. Niko ne može da vas ubedi u sopstvenu vrednost kao mama, i ne postoji stvar koju mama nije spremna da uradi za vas. Kad je nekome teško, probajte da mu ponudite sladoled! Prema Forestu, trebalo bi da pomaže. Prema poručniku Denu, baš i ne...

http://www.youtube.com/watch?v=23efU7QYGtM
ada se vas dvoje sretnete činiće da se osećate kao jedini ljudi u univerzumu.
http://www.youtube.com/watch?v=wvJ4wh1kwR8
svačijem životu dođu trenuci kada neko voljen ode
http://www.youtube.com/watch?v=nFvASiMTDz0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track