ŽURKA: Otvaranje Exita u znaku Nikole Tesle i Pet šop bojsa

Najbolji festival u evropi počinje večeras

ŽURKA: Otvaranje Exita u znaku Nikole Tesle i Pet šop bojsa

Pop kultura -
Kapije se otvaraju u 19 sati, nastup kultnog benda počinje u ponoć, a osmislila ga je Es Devlin, koja je radila i zatvaranje Olimpijade u Londonu

Na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi večeras počinje Egzit, jedna od najatraktivnijih muzičkih smotri za mlade i najbolji evropski festival.Kapije se otvaraju već u 19 sati, a prvo veče i svečano otvaranje biće posvećeno obeležavanju 158. rođendana Nikole Tesle.Svetski spektaklPublika će moći da uživa u nastupu legendarnog sastava Pet šop bojsa, koji potpisuje svetska umetnica Es Devlin, čuvena po ceremoniji zatvaranja Olimpijade u Londonu 2012. godine, ali i po dizajnu turneja najvećih svetskih zvezda, kao što su Šakira, Kanje Vest i Ledi Gaga. Svirka počinje tačno u ponoć.Renomirani sastav u dosadašnjoj karijeri snimio je 20 studijskih albuma, nominovan je za šest Gremija i dobitnik je tridesetak nagrada, od čega i tri nagrade Brit. Njegovi hitovi „It‘s a Sin“, „West End Girls“, „Go West“, „Heart“, „Paninaro“, „Domino Dancing“, „Always On My Mind“ ili „Se A Vida E“ uticali su na generacije muzičkih poklonika i dali pop muzici posebnu nijansu koja je i dalje krasi.Humanitarni karakterEgzit fondacije organizovaće tokom četiri dana festivala prikupljanje pomoći ugroženima od poplava, a trenutno je najpotrebnija deci koja su smeštena u hotelu u Obrenovcu. U ovom trenutku najpotrebniji su sapuni i vlažne maramice, te organizatori pozivaju sve posetioce festivala da ih doniraju na osnovu svojih mogućnosti. Za vreme trajanja festivala, na glavnom ulazu u tvrđavu biće postavljen punkt na kojem će posetioci moći da doniraju pomoć svakodnevno od 19 do 24 sati.Za posetioce koji vole fudbal tokom subote i nedelje biće organizovano praćenje meča za treće mesto i finala na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Uz brazilske udaraljke, sambu i kapueru biće predstavljen Brazil i njegova kultura.Ulaznice se mogu nabaviti na ulazima u tvrđavu, i to po cenama od 11.990 dinara za Egzit, 16.980 dinara za Egzit avanturu (Budva i Novi Sad), dok će 3.300 dinara iznositi dnevna ulaznica za četvrtak, a 3.500 dinara za sve ostale dane festivala.

Velike zvezde... Pet šop Bojs
Velike zvezde... Pet šop Bojs

AkcijeOBILAZAK MUZEJA SAMO 50 DINARATokom trajanja festivala Egzit, od četvrtka do nedelje, svakog dana u 17 časova biće organizovano stručno vođenje kroz stalnu postavku Muzeja Vojvodine na srpskom, engleskom i ruskom jeziku. Cena ulaznice je samo 50 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track