TERAPIJA UZ ŠLJIVOVICU I BLUZ: Doktor Haus razmrdao Beograđane
Foto: Tanjug

Koncert u Centru Sava

TERAPIJA UZ ŠLJIVOVICU I BLUZ: Doktor Haus razmrdao Beograđane

Pop kultura -
Muzičar je po izlasku na scenu s bendom "The Copper Bottom", ispunio obećanje dato pre dolaska u Srbiju i ispio čašicu šljivovice
1 / 4 Foto: Tanjug

Hju Lori, poznatiji kao doktor Haus po ulozi u istoimenoj seriji, održao je sinoć koncert u Sava centru. Muzikom, ali i pomalo ironičnim komentarima, nasmejao je i razmrdao Beograđane.

Muzičar je po izlasku na scenu s bendom "The Copper Bottom", ispunio obećanje dato pre dolaska u Srbiju i ispio čašicu šljivovice. Kako je veče počeo sa srpskim specijalitetom, tako se i publici obratio:

"Hvala, dobro došli. Kako ste vi?", izgovorio je muzičar na srpskom jeziku, a publika ga je nagradila burnim aplauzom i ovacijama. Nakon toga otkrio je kako su to jedine reči koje je naučio u Srbiji, a zatim nastavio duhovitim opaskama:

"Da li neko od vas razume engleski? Ako razumete, prevodite onima pored vas koji možda ne razumeju šta pričam. Tako će se roditi nova poznanstva, ljubavi, možda se posle i venčate i rodite decu. Neka sve to počne večeras!, rekao je Hju.

Numere "Come on baby let the good times roll", "Buonasera Signorina" podigle su publiku na noge, ali i razmrdale poznatog ciničnog "doktora". U jednom trenutku tri devojke iz publike su ustale sa svojih sedišta, došle ispred bine i zaplesale. Publika ih je nagradila aplauzom. Osim što je kroz muziku kominicirao sa publikom, Hju je vodio i razgovor, pa je atmosfera delovala kao prijatno veče u restoranu uz dobar bluz. Nakon svake numere, muzičar je nagrađen ovacijama, a u punoj sali odjekivao je i smeh nakon njegovih opaski.

Atmosfera dovedena je do usijanja kada je Doktor Haus zaplesao tango uz „Kiss me fire“, koju je posvetio Argentini i impresijama koje ima o ovoj državi. Nakon dva sata odličnog bluza, Hju se pozdravio sa Beograđanima.

Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track