ROK SRBIJA: Danas počinje 48. Gitarijada!
Foto: Nebojša Mandić

Polufinale 31. jula i 1. avgusta, finale 2. avgusta

ROK SRBIJA: Danas počinje 48. Gitarijada!

Pop kultura -
U okviru takmičarskog dela nastupiće 14 bendova u polufinalu. Ocenjivaće ih žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, a čanovi su Igor Polak, Nenad Kuzmić, Panta Džambazoski, Dragiša Radulović, Igor Bašin i Dragutin Matošević

ZAJEČAR - Na otvaranju ovogodišnje Gitarijade večeras će u Zaječaru nastupiti Viva Vox, Vlada Divljan i Marija Šerifović, a do 2. avgusta biće organizovani brojni programi na pet stejdževa.

Na glavnoj bini, Rock stageu, nastupiće bendovi Prljavo kazalište, Partibrejkersi, Riblja čorba, Kerber, Goblini, YU grupa, Atomsko sklonište, Van Gogh, Death Saw, The Dibidus, Dža ili Bu, Pero Defformero, kao i prošlogodišnji pobednici Mud Factory i pobednici publike Huti Ota Tre, ali i grupa Sevi iz Sofije.

U okviru takmičarskog dela nastupiće 14 bendova u polufinalu. Ocenjivaće ih žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, a čanovi su Igor Polak, Nenad Kuzmić, Panta Džambazoski, Dragiša Radulović, Igor Bašin i Dragutin Matošević.

Polufinale će biti održano 31. jula i 1. avgusta, a finale 2. avgusta. Na Gitarijadi će nastupiti i Lajko Felix, Balkan Strings, Sierra Leone"s Refugee All Stars, Night Shift, Jimmy Roggers, Project Tosh, S.U.S, Helm, Čvrge i drugi. U okviru programa Gitarijada Visual biće predstavljene izložbe stripa i fotografija "Strip prešing" i "Rok momenti 2014".

U okviru Free zone biće prikazan dokumentarni film o grupi "Mizar" autora Marka Džambazoskog, knjiga "Rok pod kulom" Gorana Kukića, "Sve te grešnice" autora Srđana Stojiljkovića i "Novi Rock" Igora Bašina. Takođe, biće održana i tribina sa temom "Internet vs tradicionalni mediji u promociji rokenrola".

Novina u ovogodišnjem programu je Guitar Art stage u okviru kojeg će biti organizovani časovi klasične gitare.Kamp će ove godine isto danas biti otvoren. Smeštaj i jedan obrok u kampu su besplatni, a ulaz na sve programe Gitarijade je besplatan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track