HUMANITARNA SVIRKA: Bluzeri iz Nju Orleansa na turneji Blues  for the Balkans
Foto: Promo

Pomoć ugroženima od poplava

HUMANITARNA SVIRKA: Bluzeri iz Nju Orleansa na turneji Blues for the Balkans

Pop kultura -
Luk i Ester će preneti poruku podrške američkog naroda, naročito žitelja Nju Orleansa koji su pre devet godina proživeli katastrofu izazvanu uraganom "Katrina“

U znak podrške ugroženima u poplavama koje su nedavno pogodile region, bluz dvojac iz Luizijane koji čine Luk Vinslou-King i Ester Rouz održaće koncerte u Beogradu i Novom Sadu kao deo humanitarne turneje "Blues For The Balkans“.

Do sada su koncerti već održani u Zagrebu, Sarajevu i Banja Luci a sada turneju donose i u Srbiju. Osim dobre muzike, Luk i Ester će preneti poruku podrške američkog naroda, naročito žitelja Nju Orleansa koji su pre devet godina proživeli katastrofu izazvanu uraganom "Katrina“. U tom cilju, oni će pored svirki u glavnim gradovima regiona posetiti i Obrenovac kako bi razgovarali sa meštanima i upoznali se sa razmerama štete koju su pretrpeli ovi gradovi.

Koncert u Beogradu je zakazan za četvrtak 31. jul u Letnjem Bitef Art Caffe-u na Kalemegdanu u 21h. Veliko finale turneje održaće se 1. avgusta u Novom Sadu u „Firchie Think Tank“ studiju.

Ideja za „Blues for the Balkans“ turneju je nastala tako što je Luk preko Fejsbuka saznao od svog prijatelja iz Vašingtona, Jugoslava Kapetanovića, razmere ciklona „Tamara“ i njegovih tragičnih posledica.

Shvativši da američka javnost nije dovoljno obaveštena o balkanskim poplavama, Jugo uz pomoć svojih prijatelja, organizuje 4 dobrotvorna koncerta, 3 u Wasington-u i jedan u New York-u, da bi se prikupila sredstva za pomoć i pokrenula online kampanja za finansiranje turneje.

Novčana sredstva koja su tamo prikupljena već su uplaćena za pomoć obdaništu u Svilajncu. Luk je rođen u Kadilaku, Mičigen, a od 2001. godine živi i stvara u Nju Orleansu. Sarađivao je sa mnogim poštovanim muzičarima, uključujući: Džon Buta, “Washboard” Čez Larija, i Paul Sančeza.

U društvu svoje životne partnerke Ester Rouz i basiste Kasadi Holdena, nastupao je na festivalima, džez klubovima, barovima, pozorištima i arenama širom SAD i Evrope.

http://www.youtube.com/watch?v=7oPqtiGsb4w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track