Kanda, Kodža i Nebojša: Očekujemo da veče na Beer Festu podseća na Vudstok
Foto: Promo

16. avgusta na Ušću

Kanda, Kodža i Nebojša: Očekujemo da veče na Beer Festu podseća na Vudstok

Pop kultura -
Bend koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj rok kulturi i danas beleži rekorde po broju godišnjih nastupa, a uskoro će se toj cifri moći da dodaju i nastup na Ušću

Popularni beogradski sastav Kanda, Kodža i Nebojša održaće koncert pred brojnim fanovima u subotu, 16. avgusta na Belgrade Beer Festu.

Bend koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj rok kulturi i danas beleži rekorde po broju godišnjih nastupa, a uskoro će se toj cifri moći da dodaju i nastup na Ušću.

Da li ste malo proredili svirke ili radite istim tempom?- Od objavljivanja albuma Manifest 2011. nastupili smo na preko sto koncerata, samostalnih i grupnih, u državi i van nje. U pozorištu se smatra kada se jedna predstava odigra više od sto puta - da ima neobično dug i plodan život. Nadam se da ćemo biti u prilici da nastavimo i pojačamo taj tempo u narednom periodu.

Uskoro nastupate na Belgrade Beer Festu, šta očekujete od tog koncerta?- Dobru organizaciju, raspoloženu publiku i prijatno novobeogradsko avgustovsko veče koje će podsećati više na Vudstok nego na Altamont.

Da li nalazite vremena da pored koncerata radite i na novim pesmama?- Zapravo vremena ima sasvim dovoljno, a i mi smo kao muzičari skloni komponovanju i džemovanju. Rad na novoj muzici doživljavamo kao izazov i volimo time da se bavimo.

Da li ste zadovoljni rekacijama publike na vaš poslednji singl "Sve je stalo (u rokenrol)" ?- Želimo da verujemo da se obraćamo publici koja ume da napravi razliku između autorstva i interpretacije ili držanja do svoje inteligencije i ukusa sa jedne i uklopljenosti u čopor sa druge strane. Koliko god pojmovi kao što su inteligencija i ukus izgledaju kao da odavno nemaju veze sa našim životom, takvi ljudi postoje i to nas mora činiti zadovoljnim.

Da li uskoro možemo očekivati još novih singlova, spotova, eventualno ceo album?- Novi album „Volja za noć“ smo završili krajem proleća. Na koncertima poslednjih meseci smo sporadično izvodili nekoliko pesama sa njega. Snimali smo se tu i tamo, do kraja godine ćemo objaviti barem još jedan spot, a planiramo i objavljivanje celog materijala tokom jeseni.

Prisetimo se njihovog spota za pesmu Kafane i rokenrol

http://www.youtube.com/watch?v=_fWfAuoGonk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track