Sharks, Snakes & Planes: Za Beer Fest spremamo vrlo energičan nastup
Foto: Promo

14. avgusta na Beer Festu

Sharks, Snakes & Planes: Za Beer Fest spremamo vrlo energičan nastup

Pop kultura -
Do sada su održali preko 60 nastupa u zemlji i regionu, a u četvrtak, 14. avgusta će održati koncert na Ušću, u okviru Belgrade Beer Festa

"Šta može da ujedini čoveka? Zajednički strah, nevolja, odnosno zajednički neprijatelji. S obzirom da ljudi upravo najviše gaje fobije prema ajkulama, zmijama i avionima, bend je uspeo da dobije naizgled nasumično ime," objašnjavaju članovi benda, Sharks, Snakes & Planes, koji je nastao krajem 2010. godine u staroj beogradskoj industrijskoj zoni.

Kako se pomenute tri fobije razlikuju, tako se razlikuju i muzički ukusi članova benda, pevača Marka Mićanovića, gitrarista Mladena Miljuša i Ivana Petrovića, basiste Đorđa Paligorića i bubnjara Darka Ćosovića. Do sada su održali preko 60 nastupa u zemlji i regionu, a u četvrtak, 14. avgusta će održati koncert na Ušću, u okviru Belgrade Beer Festa.

Šta publika može da očekuje od vašeg nastupa na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu?- Spremamo vrlo energičan nastup. Sviraćemo naš EP koji je publici već poznat, jednu pesmu na engleskom koja će biti naš sledeci singl i jednu potpuno novu stvar koja još nije u planu studiskog snimanja.

Već neko vreme ste prisutni na domaćoj rok sceni, kako je ocenjujete, kao i svoje mesto na njoj?- Muzička scena u Srbiji, kada pričamo o rok muzici, je i crna i bela. Imamo velikane koji dobijaju kontstantno pozive od raznih promotera i prostor u medijima jer su oni sigurica za uspeh, a sa druge strane postoji mnoštvo novih i mladih bednova koji nikako da dobiju šansu. Ovakva situacija neće biti još dugo održiva, jer sve ima svoj rok trajanja, a pitanje je šta će biti kada velikani prestanu sa radom. Za mene je pravo pitanje šta će biti sa rok scenom kada se to desi. Mi ne mozemo da se bunimo, jer nekako na mišiće, dolazimo do nekih svirki gde možemo da se prikažemo. Mnogo znoja i truda je uloženo, ali imamo tu sreću što se rezultati vide i osete, pa nam to daje dodatnu hrabrost i motiv da nastavimo. Naše mesto je u nekoj sivoj zoni, a videćemo gde će otići.

Koga biste najradije sledeće godine doveli na Belgrade Beer Fest i zašto?- Doveo bi mnogo više mladih domaćih bendova koji bi svirali između velikih rok zvezda Kao što sam i rekao, razlog je to da se napravi autoput ka uspehu za mlade autore. Ako me pitate za velike strane bednove onda bi to bili RAGE AGAINST THE MACHINE i, naravno, ulaznica bi morala da se plati.

Pogledajte sjajan nastup benda Sharks, Snakes & Planes

http://www.youtube.com/watch?v=ZpYBXrtlsoY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track