Felix da Housecat: Uvek je poseban doživljaj doći u Srbiju!
Foto: PR

Zvezda prve večeri Belgrade Beer Festa

Felix da Housecat: Uvek je poseban doživljaj doći u Srbiju!

Pop kultura -
Imam super uspomene sa Exit festivala. Tamošnja scena je tako autentična, sirova i čista, a sva ta dešavanja me podsećaju na moje početke 80-tih u Čikagu, kaže Felix

Felix da Housecat je posvećen tome da natera ljude da plešu. Kao jedan od retkih i izuzetno harizmatičnih muzičara rezultate postiže zahvaljujući iskrenosti i originalnosti. Takođe, nikada se ne plaši da rizikuje kako bi pomerio granice.

Zahvaljujući ovim kvalitetima na sceni je dve decenije, a njegova muzika je konstantno dobra. Zahvaljujući raznovrsnosti bio je acid i techno "ratnik", electro-disco pionir, a poznavaoci muzike uvek ističu njegov veliki uticaj na P Diddy-a.

Neke od njegovih najznačajnih numera su kolaboracije sa Chemical Brothers, Madonnom, Kylie Mingue, Britney Spears... Muzikom je počeo da se bavi svirajući klarinet pod uticajem oca koji je bio saksofonista. Tvrdi kako nikada nije imao želju da postane uspešan muzičar, već da je sviranje bilo stvar discipline.

Elektronska muzika ga je „zavela“, 1984. godine čim se pojavila u njegovom rodnom Čikagu. "To je bio kao kulturni pokret, zvuk kome sam bio izložen, a kao dečak iz porodice muzičara znao sam kako da tu muziku nadogradim", kaže Felix. Prvi od osam albuma je objavio 1995. godine. Među najuspešnji singlovima su pesme: Madame Hollywood, Watching Cars Go By, We All Wanna Be Prince.

Publika u Srbiji te sa nesrpljenjem iščekuje. Da li pripremaš nešto posebno za posetioce Belgrade Beer Festa i za tvoje fanove?

"Uvek je poseban doživljaj doći u Srbiju. Imam super uspomene sa Exit festivala. Tamošnja scena je tako autentična, sirova i čista, a sva ta dešavanja me podsećaju na moje početke 80-tih u Čikagu", kaže Felix.

Šta mislite o Ceelo Greenu i činjenici da nastupate iste večeri kad i on? "On je sjajan momak, moj blizak prijatelj. Upoznao sam ga 2008, kada sam se preselio iz Čikaga u Atlantu. On je neverovatan čovek i umetnik. Divno je videti muzičku raznolikost u programskoj postavci", smatra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track