ROBINOV POSLEDNJI INTERVJU: Bio sam sramota od čoveka i radio sam gadne stvari!

Odao se porocima

ROBINOV POSLEDNJI INTERVJU: Bio sam sramota od čoveka i radio sam gadne stvari!

Pop kultura -
Pomislio sam da mi alkohol može pomoći jer sam bio usamljen i bilo me je strah. Previše sam radio i na kraju sam se odlučio da uradim najgoru stvar na svetu i počnem ponovo da pijem, rekao je glumac

Preminula glumačka legenda Robin Vilijams u svom poslednjem intervjuu za "Gardijan" pričao je o svom životu i nedaćama koje su ga zadesile.

Glumac koji je sinoć pronađen mrtav godinama se borio sa porocima. Nedavno je ispričao kako je nakon naporne godine u kojoj je snimio čak četiri filma, odlučio da se ponovo prijavi u rehabilitacioni centar. Vilijams je pre rođenja sina 1983. godine preterano uživao u kokainu i alkoholu, a kada je prvi put postao otac, odlučio je da se potpuno posveti rehabilitaciji.

U tome je i uspeo, bio je "čist" 20 godina. Međutim, prilikom snimanja filma "The big white" 2003. godine, opet je počeo da pije.

"Bio sam u malom gradiću koji nije na kraju sveta, ali ga možete videti od tamo. Pomislio sam da mi alkohol može pomoći jer sam bio usamljen i bilo me je strah. Previše sam radio i na kraju sam se odlučio da uradim najgoru stvar na svetu i počnem ponovo da pijem", otkrio je Vilijams.

Ilustracija
Ilustracija

Vilijams opisuje kako se nakon prvog gutljaja osećao toplo i divno, ali je odmah shvatio da ima problem i da mu niko ne može pomoći. Istakao je da čak ni smrt Kristofera Riva nije uticala na njegovo vraćanje porocima. "Sebičnije je od toga, bukvalno se radi o strahu. Taman kada pomislim da će mi alkohol pomoći oko straha, to se ne desi. Bojim se svega, strah je svuda oko mene i frustrira me. Uplašen sam", rekao je Vilijams i dodao da nije želeo da se vrati kokainu jer bi ga ubio.

"Kokain me čini paranoičnim i nesposobnim, iako je zabavan. Ni jedan deo mene nije rekao: "Super ajmo to da probamo". Beskorisni razgovori do ponoći, buđenje u zoru poput vampira... Ne", rekao je tada Vilijams.

Robinu je bilo potrebno tek nedelju dana da shvati kako opet ima problem sa alkoholom. "Te prve nedelje lažete samog sebe, govorite da možete da prestanete i onda se vaše telo pobuni i kaže: ma ne, imaš kad da staneš. Nakon toga mi je trebalo čak tri godine da stanem", kaže Vilijams.

Foto AP
Foto AP

Na rehabilitaciju ga je podstakla porodica, a Vilijams je svake nedelje posećivao okupljanja lečenih alkoholičara. Pre pet godina komičar je bio i na operaciji srca, gde mu je jedan od zalisaka zamenjen svinjskim. Njegov drugi brak je završio je razvodom 2008. godine upravo zbog opijanja, iako je tada već bio trezan.

"Bio sam sramota od čoveka i radio sam gadne stvari. Od toga se teško oporavlja, svako može reći da mi oprašta, ali to nije isto kao oporavak. Ne možeš da pređeš preko toga", tvrdio je on.

Da je posle 20 godina opet počeo da pije priznao je pre godinu dana, za časopis "Parade". "Jednoga dana ušao sam u prodavnicu i vidio malenu bocu "Jack Danielsa". Opet sam čuo glas koji je govorio: "Hajde, probaj, samo jedan gutljaj". Popio sam i pomislio da je sve ok, da sam dobro. Ali vrlo brzo se stvar otela kontroli. U roku od nedelju dana nakupovao sam hrpu alkohola. Za Dan zahvalnosti bio sam toliko pijan da su morali da me nose, nisam mogao da se popnem stepenicama", ispričao je tada glumac.

Podsetimo, Robin je sa prvom ženom Valerijom Velardi dobio sina Zakarija 1983. godine, a kada je taj brak propao, Vilijams se oženio dadiljnom svog sina i dobio dvoje dece, ćerku Zeldu i sina Kodija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track