TRAŽIO 100 $ ZA SLIKU OSKAROVKE: Ovo je haker koji je objavio gole slike zvezda
Foto: Dajli Mejl

Brajan je softverski inženjer

TRAŽIO 100 $ ZA SLIKU OSKAROVKE: Ovo je haker koji je objavio gole slike zvezda

Pop kultura -
Fotografije je prvo objavio na Reditu pod nadimkom BluntMastermind pa je pokušao da ih proda predstavljajući se kao haker koji je provalio u račune slavnih

Brajan Hamade softverski je inženjer. Ima 26 godina i Amerikanac je. Hamade je prvi osumnjičeni u skandalu u kojem su objavljene fotografije golih zvezda, među kojima je i Dženifer Lorens (24).

Sumnjiv je postao jer je 13 fotografija gole Oskarovke pokušao da proda u zamenu za valutu bitkoin. Fotografije je prvo objavio na Reditu pod nadimkom BluntMastermind pa je pokušao da ih proda predstavljajući se kao haker koji je provalio u račune slavnih. Za svaku fotografiju tražio je 100 dolara. Korisnici 4Chana uspeli su da "provale" ko se krije iza nadimka i Hamade je otkriven.

 Dženifer Lorens
Dženifer Lorens

Ipak, Hamade tvrdi da on nije haker koji je odgovoran za krađu porno fotografija mnogih zvezdi. Samog sebe naziva idiotom i kaže da su fotografije koje je probao da proda i na njima da zaradi zapravo lažne. Ipak, korisnicima 4Chana koji su se raspitivali o originalnosti fotografija koje prodaje na razne načine je pokušao da dokaže da ima originalne 'fotke' i da je on haker koji je 'usosio' zvezde. Hamade tvrdi da ga progone bez razloga.

Iz Ejpla još nisu potvrdili jesu li fotografije ukradene zbog 'rupe' u njihovom servisu iCloud, ali CBS piše da su već uklonili kvar.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track