Ivana Miković nova direktorka N1 televizije

United Grupa

Ivana Miković nova direktorka N1 televizije

Pop kultura -
Ona će se pridružiti timu N1 koji čine Brent Sadler, direktor uredničkog kolegijuma i bivši dopisnik CNN-a, Jugoslav Ćosić, direktor programa za Srbiju...

BEOGRAD - Ivana Miković, najnovije je pojačanje menadžerskog tima United Grupe i od novembra će preuzeti poziciju direktorke N1, prve regionalne dvadesetčetvoročasovne news platforme i ekskluzivnog CNN partnera za region.

"Izuzetno nam je drago što je Ivana prihvatila poziv da se pridruži timu United Grupe koji, sa vrhunskom ekipom novinara i urednika, projektom N1 planira da podigne visoko lestvicu u sektoru produkcije vesti, te da će njeno dugogodišnje medijsko iskustvo doprineti da još jači krenemo u osvajanje medijskog prostora u regionu." – ističu u United Grupi.

Ivana Miković, će se pridružiti timu N1 koji čine Brent Sadler, direktor uredničkog kolegijuma i bivši dopisnik CNN-a, Jugoslav Ćosić, direktor programa za Srbiju, Dubravko Merlić, direktor programa za Hrvatsku, Amir Zukić, direktor programa N1 za Bosnu i Hercegovinu i Rusmir Nefić, direktor produkcije i programa.Ivana Miković ima višegodišnje profesionalno iskustvo u internacionalnim medijskim korporacijama.

Profesionalnu karijeru započela je kao producentkinja u kompaniji BBC News Corporation. Televiziji Fox, pridružila se 2006. godne, takođe kao producentkinja, da bi zatim bila imenovana za menadžerku operativnih poslova, a potom i direktorku informativnog programa.

Nakon akvizicije televizije od strane Antenna Grupe, imenovana je za direktorku informativnog programa Prve srpske televizije. Na toj poziciji je, pored vođenja dnevno-informativnog programa i programske koordinacije sportskih sadržaja bila zadužena i za kreiranje i implementaciju novih formata. U novembru 2013. godine preuzela je poziciju generalne direktorke na televiziji B92 na kojoj je za kratko vreme ostvarila zapažene rezultate.

Podsećamo, N1 ima tri regionalna centra u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu, od kojih svaki ima svoju uređivačku politiku, novinare, TV studio, web i mob platformu. Sva tri studija će proizvoditi tri odvojena lokalna sadržaja koji će se spajati u jedan regionalni program kada su u pitanju informacije koje budu interesovale publiku u sve tri zemlje. Program će činiti najnovije vesti, „hard-talk" i „soft-talk" emisije, kvalitetan jutarnji program, sportski sadržaji i serijali preuzeti od CNN-a.

N1, deo je regionalne United Grupe, vodeće "pay TV" platforme u jugoistočnoj Evropi. Od marta 2014. grupa je u većinskom vlasništvu KKR, globalne investicione firme sa sedištem u Njujorku, a čiji je suinvestitor Evropska banka za obnovu i razvoj.Lansiranje N1 planirano je za oktobar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track