BRANIMIR BRSTINA NOVI DIREKTOR 212: Ne počinje od mene
Foto: Dado Đilas

Direktor Ateljea 212

BRANIMIR BRSTINA NOVI DIREKTOR 212: Ne počinje od mene

Pop kultura -
Kada su me kolege pozvale i predložile da pogledam spisak koji su oni potpisali, gde sam video ogroman broj imena svojih kolega i prijatelja iz pozorišta, shvatio sam da nemam više kud, rekao je on.

BEOGRAD - Novi direktor Ateljea 212, poznati glumac Branimir Brstina izjavio je da mu je glavni motiv da prihvati tu lepu i uglednu, ali tešku funkciju bila odgovornost, dodavši da ima i volje i hrabrosti da se bori sa problemima na ovom poslu.

"Kada su me kolege pozvale i predložile da pogledam spisak koji su oni potpisali, gde sam video ogroman broj imena svojih kolega i prijatelja iz pozorišta, shvatio sam da nemam više kud", rekao je on.

Brstina je podsetio da je pre toga pokušavao, zajedno sa drugim članovima ansambla Atelje 212, "da nađemo nekoga ko bi nas predstavljao, ko bi nas vodio, ko bi bio značajan umetnik i neka vrsta vođe ovakvog pozorišta".

"Nije bilo lako. Nismo uspevali da nađemo tu osobu, niko se nešto nije pojavljivao da bi želeo to da radi. Koga god od ozbiljnih ljudi smo pitali, svi su vrlo teško pristajali da uopšte razgovaraju na tu temu", izjavio je on.

Inače, konkurs za direktora Atelje 212 raspisala je Skupština Beograda kao osnivač tog pozorišta.

"Skoro da odustanemo od svega i onda sam na kraju ja bio taj koji sam rekao - u redu, kandidovaću se", izjavio je Brstina koji je lično vezan za ovu kuću kao zaljubljenik od gimnazijskih dana, a kao profesionalni glumac više od 30 godina.

Na pitanje šta očekuje da mu bude najveći problem tokom mandata, istakao je da "nema toga ko vam neće dati kao prvi odgovor: pare".

"Novca nema, a ovo je ozbiljna kuća. Ovde ne može da se radi samo pomoću štapa i kanapa. Moraćemo da nalazimo pare preko onih što ih dobijamo kao redovna sredstva", najavio je on.

Ipak, novi direktor je optimista. "Trudićemo se, koliko budemo uspeli, a nadam se da hoćemo. Ja volje imam, a imam i hrabrosti. Mi smo krenuli u tri projekta istovremeno. Naravno, treba i malo sreće", zaključio je Brstina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track