Najnovije vesti

TRIK: Kako se skida fleka od crvenog vina

Pokušajte

TRIK: Kako se skida fleka od crvenog vina

Pop kultura
Evo šta da radite kada se isflekate crvenim vinom

Mnogi tvrde da je najbolje fleku od crvenog vina isprati belim vinom, ali to nije dobro rešenje jer ćete tako samo imati svetliju fleku.

Evo šta da radite kada se isflekate.

Sveže flekeKada negde prospete crveno vino, najbolje što možete da uradite je da na fleku stavite kuhinjsku so, kako bi apsorbovala vino. Ovo rešenje važi u slučaju kada vinom polijete garderobu, prekrivač, zavesu, nameštaj i druge kućne predmete, odakle so može lako da "pokupi" vino. Takođe, kada ovim alkoholnim pićem polijete odeću, ako je od pamuka, dovoljno je da je potopite u toplu vodu da odstoji, a zatim uobičajeno operete, prenosi Mondo.rs.

Stare flekeUklanjanje starih fleka od vina malo je veći izazov. Najbolje je da fleku prvo natopite toplom vodom, a zatim bilo kojim proizvodom koji u sebi sadrži tečni kiseonik. Tečni kiseonik koristi se za pravljenje mnogih proizvoda za čišćenje, ali sadrže ga i razni tonici za lice, kreme i slično. Iskoristite bilo koji od ovih proizvoda i ostavite ga da deluje od dva do deset sati, a nakon toga samo isperite toplom vodom.

Ne ispirajte belim vinomSigurno vam je neko već rekao za trik - isperite crveno vino belim i fleka će nestati. Međutim, u oba slučaja, i od crvenog i od belog vina, fleka koja ostaje je od voćnog soka. Fleka od belog vina svakako jeste svetlija, ali će ostati. Dakle, to nije rešenje.

(Mondo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...