Nišvil ostvario gubitak, traži pomoć grada

Nišvil ostvario gubitak, traži pomoć grada

Pop kultura -
Gubitak je posledica nastojanja da se održi kvalitet festivala uz ocenu da je ovo bilo do sada najbolje izdanje festivala i da je u avgustu, kada je održan, broj noćenja u Nišu povećan za 44 odsto u odnosu na isti period prošle godine

NIŠ - Međunarodni džez festival "Nišvil" je ove godine, uprkos svim uštedama, ostvario gubitak od četiri miliona dinara, saopšteno je danas posle održane sednice Saveta festivala.

Gubitak je posledica nastojanja da se održi kvalitet festivala uz ocenu da je ovo bilo do sada najbolje izdanje festivala i da je u avgustu, kada je održan, broj noćenja u Nišu povećan za 44 odsto u odnosu na isti period prošle godine, navode se ocene sa sednice Saveta.

U saopštenju se podseća da je Ministarstvo kulture i informisanja ranije pomagalo festival, a da je ta pomoć u iznosu od po četiri miliona dinara izostala u 2013. i 2014. godini.

Gradu je upućen zahtev da za "Nišvil" izdvoji rebalansom tri miliona dinara, onoliko koliko je raniji ministar kulture Bratislav Petković odobrio za tu manifestaciju, a sadašnji ministar Ivan Tasovac je tu odluku poništio, navode organizatori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track