TRAMVAJ ZVANI ŽELJA: Srpski Brando je bolji od američkog
Foto: Damir Dervisagic

Ambasador Majkl Kirbi oduševljen

TRAMVAJ ZVANI ŽELJA: Srpski Brando je bolji od američkog

Pop kultura -
Članovi dramske sekcije niške gimnazije „Svetozar Marković“ izveli čuvenu dramu Tenesija Vilijamsa na sjajnom južnjačkom američkom akcentu

Dramska sekcija niške gimnazije „Svetozar Marković“, u saradnji sa Ambasadom SAD i Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu, izvela je „Tramvaj zvani želja“ Tenesija Vilijamsa.Dramu su, na oduševljenje prisutnih, glumci predstavili na sjajnom južnjačkom američkom akcentu i preneli atmosferu u davnu 1947. godinu, kada je „Tramvaj zvani želja“ prvi put prikazan. Izvedbi u FDU prisustvovao je i američki ambasador Majkl Kirbi, koji je nakon završetka predstave čestitao glumcima na odličnoj interpretaciji.Sukob staleža- Ovo je sjajno urađeno. Svaka čast! Kao da sam u Americi i gledam Marlona Branda. Samo što srpski Brando izgleda bolje - rekao je ambasador.

Nije krio zadovoljstvo... Majkl Kirbi komad posmatrao iz prvog reda
Nije krio zadovoljstvo... Majkl Kirbi komad posmatrao iz prvog reda

„Tramvaj zvani želja“ je drama čuvenog američkog pisca Tenesija Vilijamsa za koju je 1947. dobio Pulicerovu nagradu za najbolju dramu. Glavne uloge tumačili su Marlon Brando i Vivijen Li.Drama prati porodicu Kovalski, u čiji život ulazi Stelina sestra Blanš, nesrećna udovica sa starog juga koja dolazi u Nju Orleans da poseti svoju sestru i njenog muža Stenlija. Razlike između Stenlija i Blanš su očite - on je nova radnička klasa bez manira, dok ona predstavlja stari romantični jug i buržoaziju koja nestaje.Timski radU predstavi igraju Mihailo Svetozarević u ulozi Stenlija, Jelena Vladejić u ulozi Blanš i Marija Stefanović u ulozi Stele. Sporedne uloge tumače Strahinja Premović, Daša Đorđević, Đorđe Petrović, Aleksa Bosković, Laza Kostić i Stanislava Nikolić. Komad su pripremili u saradnji sa svojom profesorkom engleskog jezika Dušicom Simić.

Briljirale... Jelena Vladejić i Marija Stefanović
Briljirale... Jelena Vladejić i Marija Stefanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track