SNIMA FILM: Mima Karadžić novu muzu pronašao na ulici

Balerina ga osvojila na prvi pogled

SNIMA FILM: Mima Karadžić novu muzu pronašao na ulici

Pop kultura -
Jednu od uloga u filmu „Jesi li ti to došao da me vidiš?“, koji se snima u Crnoj Gori, glumac dao Heleni Aksamit, koja mu je privukla pažnju jer je pila pivo
1 / 3

U Ćeklićima u Crnoj Gori u toku je snimanje filma „Jesi li ti to došao da me vidiš?“, u režiji Milana Karadžića, koji je nastao po tekstu kultne predstave Mija Karadžića.Ekipa vredno radi, a pred sebe je postavila veliki zadatak - da film snimi za samo 28 dana. Među brojnim glumcima zapaženu rolu ima Helena Aksamit, balerina, čiji je ovo prvi izlet u glumačke vode. Ona je u priču ušla sasvim slučajno. Ulogu joj je dao Mima Karadžić, koji takođe glumi u ovom ostvarenju.Slučajni susret- Mimu sam slučajno srela na ulici i tako su krenula naša druženja. Dopalo mu se što sam balerina i ponudio mi je ulogu. Snimanja mi nisu naporna jer igram sebe. Nisam glumica i ne znam kako bih se snašla u drugoj ulozi. Mnogo više igram nego što govorim - objašnjava Helena.

I Mima se prisetio njihovog upoznavanja.- Na izlazu restorana u Budvi video sam dve devojke kako piju pivo. Ne sećam se kako smo se upoznali i započeli priču. Rekla mi je da je balerina, da je tri godine radila u Budimpešti i da je sad u Budvi. Kazao sam joj da uz njen izgled bolje ide vino nego pivo i od tada je svake večeri kod mene u vinariji. Nikad više nije pila pivo. Upoznala je i Milana. Njemu je bio potreban neko ko će da tumači lik balerine, ponudio joj je posao, a onda, kad je video kako radi, proširio joj je ulogu - kaže Mima.

Ekipa na okupu... Premijera filma očekuje se u januaru
Ekipa na okupu... Premijera filma očekuje se u januaru

Zabranjena ljubavRadnja filma smeštena je u 1968. godinu u jedno selo u brdima, a prati ljubavnu priču Petrašina i Koviljke iz dve posvađane porodice kojima roditelji brane da se venčaju. Glavni junak je starac Maksim, koga igra Boro Stjepanović.- Oko dede se sve vrti. Mi snimamo film o teškom životu, i o toj nekoj obrnutoj perspektivi u kojoj smo opsednuti smrću, kako ćemo umeti, šta će biti posle, a na život ne mislimo. Voleo bih kad bi ovaj film uticao na sve nas da više mislimo o životu - kazao je Stjepanović.

Legenda glumi dedu... Bora Stjepanović
Legenda glumi dedu... Bora Stjepanović

U filmu se pojavljuju i Dubravka Vukotić, Anita Mančić, Andrija Milošević, Viktor Savić, Milorad Mandić Manda i drugi. Iza ambicioznog poduhvata stala je producentska kuća „Vižn tim“ iz Beograda, koja planira da ovu komediju plasira u celom regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track