Saznajte šta datum rođenja govori o vama

Karakter osobe zavisi od godišnjeg doba

Saznajte šta datum rođenja govori o vama

Pop kultura -
Godišnje doba u kom se beba rodila bitno utiče na karakter osobe, jer ta sezona pokreće neurotransmitere kod trudnica koje ih prenose na fetus u razvoju, zbog čega oni kasnije mogu da imaju dugotrajan efekat na čoveka

Prema astrologiji položaj Zemlje, Meseca, Sunca i zvezda u trenutku nečijeg rođenja bitno utiču na ličnost osobe. Ipak naučnici te tvrdnje uporno odbacuju i pored toga što je studija Univerziteta Semelvis u Budimpešti potvrdila da sezona u kojoj se neko rađa veoma utiče na njegov karakter.

Ove rezultate je 19. oktobra na kongresu koji je održan na Evropskom koledžu za neuropsihofarmakologiju u Berlinu iznela Ksenia Gonda koja je bila glavna na ovom istraživanju.

"Još uvek ne možemo da kažemo ništa o svim metodama koji su uključeni u ovaj proces, ali ipak neke stvari su jasne", rekla je ona.

Takođe, svi ti faktori koji utiču na majku tokom trudnoće, prenose se na fetus koji je u razvoju.

"Biohemijske studije su pokazale da sezona u kojoj ste rođeni utiče na određene neurotransmitere, kao što su dopamin i serotonin koji se detektuju u odraslom dobu. To nas je navelo da verujemo da doba godine može da ima dugotrajni efekat po osobu", rekla je Gonda.

U ovoj studiji su učestvovali studenti i svako od njih je morao da napiše u kom periodu godine je rođen, kao nešto o svom karakteru. Na osnovu ovih rezultata došli su do sledećeg zaključka:

"Svi oni koji su rođeni na proleće imaju pozitivniji temperament. Bebe rođenje na leto su sklone čestoj promeni raspoloženja, dok jesenje imaju manje depresivan temperament od onih koje su rođene zimi. Zaključak je da su deca rođena u najhladnijem periodu godine manje razdražljivija od drugih", zaključak je postignut na osnovu rezultata sprovedene studije.

Ipak, ovi rezultati su uzeti sa velikom rezervom jer je veoma bitno uzeti u obzir da je studija sprovedena u Mađarskoj, zemlji čija su leta topa, a zime hladne. Upravo zbog ovih klimatskih uslova dobijeni rezultati ne moraju nužno da se odnose i na zemlje sa drugačijom klimom.

(EPK/iflscience.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track