Pisac Toni Parsons: Vas Srbe nepravedno bije glas da ste loši

Družio se sa čitaocima

Pisac Toni Parsons: Vas Srbe nepravedno bije glas da ste loši

Pop kultura -
Junak nove priče biće srpskog porekla i nevinog će ga optužiti za zločin, otkriva pisac
1 / 3

Jedan od najpoznatijih svetskih pisaca Toni Parsons ponovo je gost Beograda i Sajma knjiga.Autor bestselera „Čovek i dečak“ juče se družio s predstavnicima medija kako bi predstavio novi roman „Jedan po jedan“, napeti triler o serijskom ubici koga policija pokušava da uhvati koristeći društvene mreže. To je delo koje predstavlja zaokret u piščevoj karijeri.- Odlučio sam da sa emotivnih romana i žensko-muških odnosa pređem na trilere tokom razgovora s rediteljem Semom Mendezom, koji mi je rekao da će sledeći film koji bude snimao biti o Džejmsu Bondu i da mora da se vrati knjigama o njemu koje je čitao kao mlad. Odlučio sam da pišem o detektivu koji neće biti kao Bond ili Šerlok Holms - kaže Parsons:

Potrebno je mnogo vremena...
Potrebno je mnogo vremena...

- Žrtve u mom romanu su one grupe ljudi na koje je ceo svet ljut, bankari, advokati, koji nisu zaslužili da ih neko ubije, ali su krivi za situaciju u kojoj se nalazimo i zato je javno mnjenje u jednom trenutku na strani zločinca i doživljava ga kao osvetnika koji ubija zle kapitaliste.

...da se predrasude isprave...
...da se predrasude isprave...

Parsons planira da uskoro jednu novelu posveti Srbima i da to bude veza između aktuelne i nove knjige:- Junak priče koji će povezati dva romana o detektivu Maksu Volfu biće Srbin koji će biti nepravedno optužen za zločin i trudiće se da dokaže nevinost. Inspiraciju sam dobio zahvaljujući posetama Srbiji, u kojima sam imao priliku da upoznam vaš narod. Shvatio sam koliko se vi trudite da pokažete kakvi ste zaista, a bije vas loš glas i imidž.

...i popravi slika o Srbima u svetu.
...i popravi slika o Srbima u svetu.

Odmah se nametnulo pitanje kako popraviti lošu sliku.- Potrebno je mnogo vremena da se predrasude isprave i popravi slika Srba kao negativaca. Potrebno je da ljudima stalno pokazujete lepe stvari i izazovete pozitivne utiske - objašnjava pisac.

PlagiranjeIZGUBIO SAM MILIONE ZBOG JELENE VELJAČEPre nekoliko godina njegov roman „Prava porodica“ poslužio je Jeleni Veljači da napiše scenario za sapunicu „Obični ljudi“. Autor kroz šalu objašnjava da je zbog tog plagijata izgubio milione.- Čuo sam nešto o tome, ali se nisam previše bavio. Od Džulije Roberts sam dobio ponudu vrednu nekoliko miliona dolara da se snima film po toj knjizi. Međutim, ugovor nije potpisan. Mogao sam da okrivim zločeste Hrvate zbog toga - rekao je kroz osmeh Parsons.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track