ULOŽIO 25 MILIONA DOLARA: Mik Džeger producent filma o Džejmsu Braunu!
Foto: Kurir Štampano

Premijera 21. novembra

ULOŽIO 25 MILIONA DOLARA: Mik Džeger producent filma o Džejmsu Braunu!

Pop kultura -
Film "Get On Up" o životu pokojnog kuma soula Džejmsa Brauna imaće svoju svetsku premijeru 21. novembra

Producent filma, Mik Džeger, otkriva šta ga je inspirisalo da uradi film o jednom od najvećih i najkontroverznijih muzičara svih vremena.

Kako sam ističe, rad na filmu trajao je osam godina i namera mu je bila da ljudi shvate ne samo da je Braun bio sjajan izviđač već i da je uspeo da prevaziđe svoje siromašno poreklo.

Džeger i Braun su se sreli početkom 60-ih, nakon jednog Braunovog nastupa u Njujorku. Tada je Džeger uprkos svim preprekama uspeo da uđe u garderobu popularnog pevača. "Siguran sam da on tada nije imao pojma ko sam ja, ali bio je veoma, veoma ljubazan prema meni", ispričao je Džeger.

Drugom prilikom su se sreli 1964 godine pred koncert u Santa Monici, kada je Džeger morao da saopšti kumu soula neprijatnu vest. Da su umesto tada planiranog glavnog nastupa Džejmsa Brauna, Stonsi izabrani za to mesto.

Mik Džeger je jedan od producenata ovog filma i u njega je uložio 25 miliona dolara. Mnogi se pak pitaju da li će se toliko ulaganje isplatiti s obzirom na to da su mnogi osuđivali kultnog pevača koji je pred sam kraj svog života postao pravi skandal majstor.

Saznalo se da je tukao ženu metalnom šipkom, a o tačnom broju dece koju ima sa brojnim ženama se samo nagađa. Film prati put Džejmsa Brauna od ekstremnog siromaštva do bogatstva i svetske popularnosti a Čedvik Bosem tumači ulogu slavnog pevača.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track