PREMIJERA U ATELJEU Nenad Jezdić: Probuđena su mi sva glumačka čula
Foto: Nebojsa Mandic

Ponovo na sceni matičnog pozorišta

PREMIJERA U ATELJEU Nenad Jezdić: Probuđena su mi sva glumačka čula

Pop kultura -
„Ožalošćena porodica“ je izuzetno aktuelan tekst koji dobro komunicira sa mnom, ističe umetnik

Posle skoro tri decenije, na sceni Ateljea 212 sutra uveče će biti izvedena predstava po tekstu Branislava Nušića.Drama „Ožalošćena porodica“ u režiji Marka Manojlovića je borba za goli život u vremenu beznađa, a zanimljivo je da je projekat napustila Aleksandra Janković Splića.Splića ih napustila- Njen odlazak nas nije poremetio. Aleksandra je otišla iz potpuno opravdanih razloga. Uskočila je Dragana Đukić, spasla stvar i dugujemo joj zahvalnost - kaže reditelj.Na sceni ćemo videti i gumene lutke iz seksi šopa, ali i pse, kratke i duge cevi, bombe, koje je bogati naslednik imao u svojoj vili.- Gumene lutke nemaju vrstu seksualne konotacije. To su telohranitelji. Predstava se dešava „svakud i svuda“, što je zapisao i Nušić. Ne plašim se reakcija, ali jedva čekam da vidim šta će reći kritika - zaključuje Manojlović.Glavnu ulogu Agatona tumači Nenad Jezdić, koji će posle šest godina imati premijeru u matičnom pozorištu.- Nije bilo ni povoda ni uslova da igram. Ovo je izuzetno aktuelan tekst koji dobro komunicira sa mnom. Marko Manojlović je kao reditelj u meni probudio sva glumačka čula. Mi pričamo jednu iskonsku Nušićevu priču o ljudima koji hoće svoje, a ničim to nisu zaslužili - kaže Jezdić.Njegovu suprugu tumači Sofija Juričan, a članovi ansambla primećuju da njih dvoje imaju odnos kao da su u braku već 30 godina. Nenad se ne slaže s ocenama da je ovo njegova pozorišna uloga u karijeri.

Naporne probe... Tamara Dragičević
Naporne probe... Tamara Dragičević

Čeka se sud publike- Mnogo sam lepih uloga radio. Istina je da je Agaton nešto što po slabosti osećam da mi pripada. Nisam ja bio izopšten iz pozorišta, nego fokusiran na paralelne životne tokove. Publika će dati svoj sud - iskren je Jezdić.U podeli su još Dubravka Mijatović, Erol Kadić, Branislav Zeremski, Radmila Tomović, Ivan Jevtović, Dejan Dedić, Tamara Dragičević i Đorđe Stojković.

I upravnik uključenBRSTINA NAM POMAŽE SAVETIMANa probu je došao i novi upravnik Branimir Brstina, koji je posebne savete uputio mladim kolegama Tamari Dragičević i Đorđu Stojkoviću.- Brstina nas ohrabruje i podržava kao glumac. Uključen je u predstavu i želi da pomogne - kaže Manojlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track