10 namirnica koje sagorevaju kalorije

Izgubite kilograme

10 namirnica koje sagorevaju kalorije

Pop kultura -
Ovo će vam biti potrebno tokom praznične sezone

Postoji mnogo namirnica koje možete jesti svakodnevno, sagoreti kalorije i izgubiti dodatne kilograme. Dobra vest je da su ove veoma ukusne i zdrave, piše Cosmopolitan.rs

GrejpfrutGrejpfrut ubrzava vaš metabolizam i pomaže sagorevanje kalorija. Ovo voće će vas brzo zasititi, a dugo ćete ostati siti, uz unos vrlo malog broja kalorija. Inače, grejpfrut je bogat vlaknima koji će stabilizovati nivo glukoze u krvi. Dodajte grejpfrut salati, napicima ili napravite sok od ovog osvežavajućeg voća.

CelerTajna celera je vrolo jednostavna: on sadrži malo kalorija i dok ga konzumirate pomaže vam da sagorite masnoće. Celer se uglavnom sastoji od vode i zbog toga je poželjan sastojak izbalansirane dijete. Međutim, samo od celera nećete dobiti neophodne minerale i hranljive materije, pa je najbolje da ga kombinujete sa drugim namirnicama.

Cela zrna žitaricaNaučna istraživanja su pokazala da su cela zrna žitarica zdravija od onih prerađenih i da smanjuju rizik od hroničnih oboljenja. Ova vrsta žitarica je odličan dodatak u ishrani. Cela zrna žitarica su bogata brojnim vitaminima, mineralima i ugljenim hidratima, a siromašna kada su u pitanju masnoće.

Omega 3 masne kiselineNaučno je dokazano da omega 3 masne kiseline regulišu metabolizam. Ove masne kiseline regulišu nivo hormona leptina, koji kontroliše brzinu sagorevanja masti. Omega 3 masne kiseline se nalaze u ribi (tuna, haringa, losos), ali ih možete uneti u organizam i putem suplemenata.

Začinjena hranaSva začinjena i pikantna hrana vam može pomoći da sagorite kalorije. Obično nije visokokalorična, brzo vas zasiti i odličan je izbor za glavno jelo. Zbog toga preporučujemo da svom jelu dodate malo ljute papričice i uživate u pikantnim obrocima koji su prijatelji vaše vitke linije.

Čia semeČia semenke su bogate proteinima, vlaknima iomega 3 masnim kiselinama. Mogu da ubrzaju vaš metabolizam, smanjuju apetit i podstiču lučenje hormona koji pomaže razgradnju masnoće. Brazilski orahOve ukusne grickalice su odlični saveznici u obračunu s kilogramima. Brazilski orasi mogu ubrzati vaš metabolizam, pomoći vam da se rešite celulita i ojačate imunitet u isto vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track