ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI IZ 1908: Posle ovoga sigurno nećete nositi korsete!
Foto: Http://www.nydailynews.com/

Pritiska kičmu i pomera unutrašnje organe

ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI IZ 1908: Posle ovoga sigurno nećete nositi korsete!

Pop kultura -
Keli Li Dikej koja sedam godina ne skida korset i ima struk veličine 40 centimetara

Svakodnevno nošenje korseta topi kilograme, korsetom do vitke linije samo su neki od naslova koji prate trend preuskog odevnog predmeta. Druga strana ovog trenda su ovi rendgenski snimci koji pokazuju šta korste čini našoj kičmi i unutrašnjim organima. Ovi snimci su nastali još 1908. godine, francuski je doktor Ludovic O'Followell je svojoj je knjizi "Le Corset", između ostaloga, objavio i ove snimke ženskih tela zetegnutih u korsete.

Snimci jasno pokazuju da korset pritiska kičmu i pomera unutrašnje organe. Ovaj lekar je bio i kolumnista i korsetima se bavio u časopisu "Les Dessous Elegance".

On se nije zalagao za zabranu korseta već za to da se oni što više prilagode ženskom telu i da postanu bezbedniji.Korseti su do danas ostali preuski, a potražnja za njima ne opada.

Kim Kardašijan i Džesika Alba samo su neke od poznatih dama koje su nošenjem korseta, kako tvrde, skinule suvišne kilograme. Poznat je i primer Keli Li Dikej koja sedam godina ne skida korset i ima struk veličine 40 centimetar.

(nydailynews.com/žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track