4 vežbe za vitke noge i seksi zadnjicu!

Za početnike

4 vežbe za vitke noge i seksi zadnjicu!

Pop kultura -
Da bi vežbe imale efekta bitno je ponavljanje vežbi i broj serija

Ove vežbe mogu da rade početnice. Pitanje je samo odmeravanja broja ponavljanja i broja serija.

1. Osnovni čučanjPostavite paralelno stopala u širini kukova, tj. ramena. Ruke možete da ispružite ispred sebe zbog bolje ravnoteže. Spuštate se, dakle, kao da ćete da sednete, mislite na to da guza treba da ide dolje. Kolena ne treba da gurate napred, ona će prirodno preći preko tik iznad vrhova prstiju i ne treba da idu dalje, a gornji deo tela će se prirodno nagnuti prema napred. Spuštajte se dok vam butine ne budu paralelne s podom. Dok se spuštate treba da osetite napetost prednje lože, a kada se dižete, pritisak zadnje lože i gluteusa (guze).

2. PlijeOva vežba je pozajmljena iz baleta (plié). Daleko teža od osnovnog čučnja. Stanite uspravno i ruke položite na struk "na Ф". Stopala raširite što više možete, a prste prema napolje, kao takozvana baletska otvorena pozicija. Leđa ravno. Spuštajte se polako s ravnim leđima i gledajući pravo ispred sebe, misleći na koljena koja treba da se kreću u pravcu prstiju, a ne prema napred. Spustite se onoliko nisko koliko možete (uskoro ćete moći sve niže i niže) i polako se podignite. Kada se vratite u početnu poziciju, stisnite guzu, tako će vam se i leđa ponovo lepo postaviti. Prilikom spuštanja, treba da osetite napetost unutrašnje lože butina i guze, a prilikom podizanja, napetost prednje lože i spoljašnjeg mišića butina, visoko, uz guzu.

3. Flamingo balans na jednoj noziBalansiranje na jednoj nozi totalno aktivira sve mišiće na nozi i guzi, uključujući donji dio leđa. Stanete sa malo raširenijim nogama od širine kukova. Podignete iza sebe jednu nogu savijenu u kolenu, lagano, tražeći balans i kad ga nađete (ne drhtite, ne klimate se, ne pada vam noga) polako spuštate telo napred, sve dok grudi ne budu paralelno s podom. Potom se vratite u početnu poziciju, pazeći da ne spustite na pod nogu koja je u vazduhu. Dobra vest je da kad uhvatite ravnotežu, možete ovo da uradite 10 puta na jednoj nozi. Probajte, vredi!4. Čučanj – molitvaStopala su paralelna. Postavite noge u širi položaj od širine ramena i između kolena uglavite svoje laktove tako da ruke spojite i šake sklopite kao u molitvu. Na taj način ćete skroz fiksirati razmak koljena. Početni položaj je sa napred nagnutim gornjim delom tijela, zbog toga što su vam ruke nisko i s butinama koje su paralelne s podom. Podižite guzu polako gore, a onda je spuštajte isto polako sve dok vam butine ponovo ne budu paralelno s podom. Ovde će vam se upaliti svi delovi butina i, naravno, stražnjica.

kolektiv.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track