BIOGRAFIJA O LEGENDARNOJ PEVAČICI: Ejmi Adams kao Dženis Džoplin
Foto: Rojters

Svetska pevačka ikona

BIOGRAFIJA O LEGENDARNOJ PEVAČICI: Ejmi Adams kao Dženis Džoplin

Pop kultura -
Svojim polupsihodeličnim, poluhipi andergraund stilom i prepoznatljivim hrapavim glasom, obeležila je istoriju roka i popa

MONTREAL - Američka glumica Ejmi Adams igraće Dženis Džoplin u predstojećem biografskom ostvarenju o legendarnoj američkoj pevačici.

Vest je potvrdio kanadski reditelj Žan-Mark Vale (Poslovni klub Dalas, C.R.A.Z.Y.), kome je poverena režija filma "Get It While You Can". Ovaj projekat je više od četiri godine bio na "čekanju", a među imenima koja su prethodno spominjana kao izbor za reditelja su Fernando Meireles (Božji grad) i Li Denijels (Piskaralo, Dragocena, Batler)S obzirom na svoj pevački talenat, Ejmi Adams je od samog početka bila jedna od favoritkinja za glavnu ulogu.

Autori scenarija su Kreg Borten i Melisa Valak, koji su sa Valeom sarađivali i na filmu "Poslovni klub Dalas".Mnogi već sada predviđaju da bi Adams mogla da bude jedna od kandidatkinja za Oskara 2016. Dženis Džoplin mnogi smatraju za jednu od svetskih pevačkih ikona.

Svojim polupsihodeličnim, poluhipi andergraund stilom i prepoznatljivim hrapavim glasom, obeležila je istoriju roka i popa.

Tragična i prerana smrt ove buntovne umetnice u 27 godini, izazvana prekomernom dozom heroina, doprinela je stvaranju njenog mita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track