VEŽBAJ KAO BEJN: Kako se Tom Hardi se spremio za ulogu Betmenovog neprijatelja
Foto: Profimedia

Fitnes saveti

VEŽBAJ KAO BEJN: Kako se Tom Hardi se spremio za ulogu Betmenovog neprijatelja

Pop kultura -
Iako je glumac, Tom Hardi, poznat po svojim fizičkim transformacijama u filmu "The Dark Knight Rises", Hardi je za ulogu zlikovca Bejna morao da nabaci dosta kvalitetne mišićne mase

Ovaj članak je preuzet sa sajta Men’s Health.Da bi u tome uspeo, britanski glumac je koristio "The Bulk Matrix", brutalni režim vežbanja koji koristi samo težinu vašeg tela, a osmislio ga je personalni trener Patrik Monro.

TRENING

Uradite ovaj trening sklekova u četiri serije. Odmorite 45 sekundi između svake vežbe, a 60 sekundi kada završite celu seriju.

SMERNICE

Prvu seriju skelkova uradite 10 ponavljanja svake vežbe. Drugu seriju uradite po 7 ponavljanja svake vežbe. Treću i četvrtu uradite po 5 ponavljanja za svaku od vežbi, ali neka vam noge budu podignute na neku klupu ili stolicu.

DIJAMANT SKELKOVI

Spojite vaše palčeve i prste tako da napravite oblik dijamanta. Sada stanite u pozu za sklek, spustite grudi do centra vašeg dijamanta, a zatim se podignite gore. USKI SKLEKOVIU početnoj poziciji za sklek postavite ruke tako da vam budu u širini ramena. Kada se budete spuštali, gledajte da vam laktovi budu uz telo, kako bi što više aktivirali svoje tricepse.

ŠIROKI SKLEKOVI

U početnoj poziciji za sklek ruke bi trebalo da vam budu postavljene šire od širine ramena. Koliko tačno, ne možemo da vam kažemo, moraćete da probate sami, ako osetite bol u ključnoj kosti ili ramenima, znači da ste preteralli, pa ćete morati ruke malo da privučete ramenima.

DLANOVI SPOLJA

Kod ovog skleka, početna pozicija je skoro ista kao i kod širokih sklekova. Jedina razlika je u tome što ćete dlanove okrenuti ka spolja, dakle desni dnal će biti okrenut ka desnoj strani, a levi ka levoj. Ovo je malo teža verzija

SKLEKOVI NA PESNICAMA

Postavite vaše pesnice na pod i stanite u poziciju za sklek. Ruke bi trebalo da vam budu u širini ramena. Spustite vaše grudi do poda, tako da vam laktovi štrče kao noge kod skakavca.

SA SAJTA MEN’S HEALTH VAM PREPORUČUJEMO JOŠ:

Kako je Hju Džekmen postao mišićavi Vulverin?

Ukoliko želite ravan stomak, pratite ove savete

Novi HIIT program vežbanja u 3 minuta

Vežbe za mišiće zadnjice (VIDEO)

Šta su i da li su vam potrebni gejneri?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track