Kako do savršenih pločica bez vežbanja tegovima?
Foto: Profimedia

Kako do savršenih pločica bez vežbanja tegovima?

Pop kultura -
Iako je većina muškaraca skeptična prema spravama za vežbanje koje nisu napravljene od gvožđa, one mogu biti veoma koriste ukoliko želite besprekorno isklesan stomak! Evo kako to možete postići

Ovaj članak je preuzet sa sajta Men's Health.

Muškarci često ne veruju da do željenih rezultata mogu stići pomoću traka, napominje Dejvid Džek, menadžer Competitive Athlete Training Zone iz Ektona u Masačusetsu.Evo i zašto: za razliku od tegova, elastične trake stvaraju konstantan otpor tokom podizanja i na taj način aktiviraju više mišićnih vlakana i podstiču mišićni rast.“One su prenosive, koštaju oko 20 dolara, a mogu i da glume partnera za strečing”, kaže Džek. “Pored toga, sa njima možete izvesti oko 200 vežbi”.Za početak, probajte ove četiri.URADITE OVO Zakačite negde jedan kraj elastične trake u visinu struka. Uradite sve četiri vežbe u krug, sa ograničenim odmorom između. Kada ih sve uradite, odmorite se jedan minut. Uradite tri kruga.

JEDNORUČNI POTISAK SA TRAKOM U RASKORAKU

U raskoraku (levo stopalo napred), uhvatite traku desnom rukom pored grudi, leđima okrenuti ka mestu fiksiranja trake. Ne pomerajući ramena i kukove, ispružite desnu ruku napred, zaustavite je na jednu sekundu i vratite u početni položaj. Nastavite tako sledećih 20 sekundi.Promenite položaj nogu i ponovite isto levom rukom.

BOČNI ISKORAK SA TRAKOM

Obavijte traku oko struka i okrenite desnu stranu tela ka mestu fiksiranja trake. Napravite veliki korak u desno, grudi držeći uspravno. Prebacite težište na pete dok spuštate telo gurajući kukove u nazad i savijajući desno koleno. Zaustavite se, a onda brzo potisnite nazad u početni položaj. Nastavite tako sledećih 20 sekundi, okrenite se i ponovite levom stranom.

ČUČANJ I UPOR SA SKOKOM

Obavijte traku oko struka i okrenite leđa mestu fiksiranja trake. Gurajte kukove u nazad i savijajte kolena dok se spuštate u duboki čučanj. Postavite šake na tlo i “bacite” noge u položaj za sklek. Istim pokretom ih vratite nazad u čučanj i skočite uvis i unapred (traka će vas vratiti na pravo mesto). Nastavite tako sledećih 40 sekundi.

JEDNONOŽNO MRTVO DIZANJE I VESLANJE

Uhvatite traku desnom rukom, licem okrenuti mestu fiksiranja trake i dignite desno stopalo sa tla. To je početni položaj.Pregibajte kuk unapred držeći desnu nogu u liniji sa trupom, dok vam trup ne bude skoro paralelan sa tlom. Vratite se u početni položaj i povucite traku do rebara. Nastavite tako sledećih 20 sekundi. Promenite stranu i ponovite.

SA SAJTA MEN'S HEALTH PREPORUČUJEMO JOŠ:

Staloneov trening za bicepse

7 glupih i jednostavnih načina da jedete manje

Jačanje mišića grudi i leđa

5 najboljih vežbi za noge

Da li možete da izdržite Rokov trening za ramena?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track