SEĆANJE NA ZLATU PETKOVIĆ: Najlepše biće koje se bavilo filmom u Jugoslaviji
Foto: Kurir Arhiva

Dve godine od smrti

SEĆANJE NA ZLATU PETKOVIĆ: Najlepše biće koje se bavilo filmom u Jugoslaviji

Pop kultura -
Pored lepote, krasila ju je njena divna priroda, iskrena i pozitivna, kaže Voja Brajović

Glumica Zlata Petković preminula je od posledica moždanog udara na današnji dan pre tačno dve godine, a njena kultna uloga Marije u „Otpisanima“ i dalje se pamti.Lika hrabre ilegalke doneo joj je ogromnu popularnost i obeležio njenu karijeru, iako je u svoju umetničkoj biografiji kasnije upisala brojne filmove, pozorišne predstave i TV serije.Scena iz serije „Otpisani“

http://www.youtube.com/watch?v=aOSCcEJSjHo

Kolege se sa setom prisećaju divne glumice.- Svima će ostati u sećanju njena pitomost i šarm. Pamtim je kao dobrog druga i partnera kako na filmu, tako i u pozorišnom svetu - kaže Dragan Nikolić, čuveni Prle, za Kurir, a na pomen njenog imena Voju Brajovića, koji je u već pomenutom kultnom serijalu tumačio Tihog, preplavile su emocije:- Zlata je najlepše biće koje se bavilo filmom i sa kojom sam imao privilegiju da radim. Pored lepote, krasila ju je njena divna priroda, vedra, iskrena i uvek pozitivna.

Nikolić: Pamtim je kao dobrog druga i partnera
Nikolić: Pamtim je kao dobrog druga i partnera

Zlata Petković je rođena 1954. Davne 1971. je postala najlepša Jugoslovenka i takmičila se na izboru za mis sveta u Londonu. Zapazio ju je režiser Milan Jelić i zaigrala je u „Bubašinteru“. Nakon diplomiranja na FDU dobila je ulogu u čuvenim „Otpisanima“.

http://www.youtube.com/watch?v=dAX8tTqwbZE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track