Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Nijedan specijalitet ne asocira na vrhunsku gozbu kao savršeno ispečeno pile. Međutim, može se desiti da nakon pečenja kožica bude žilava a meso isušeno, pa vam takvo jelo baš i nije za ponos.
Zbog toga vam predstavljamo trikove koji će vam pomoći da pečeno pile bude vaš kulinarski adut.1. Opranu i posoljenu živinu pre stavljanja u rernu dobro osušite. 2. Meso solite nekoliko sati pre ili čak noć pred pečenje.3. Tokom pečenja meso okrećite češće, podlivajte i premazujte sosom u kojem se peče.4. Na početku pečenja temperatura rerne mora da bude jaka ili jednostavno meso malo propržite u tiganju. Tako će meso sa svih strana porumeneti i toplota će zatvoriti pore. Zatim meso pecite na umerenoj temperaturi.5. Kako kožica mesa ne bi zagorela, u sredini ili pred kraj pečenja treba ga prekriti alufolijom. Malo pre kraja je skinite, da bi se meso lepo zapeklo.6. Za pečenje je bolje uzeti mladu živinu, dok je starija dobra za kuvanje ili dinstanje.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadliOvo niste znali o slaniniMarinada za piletinu ili govedinu6 najčešćih grešaka u pripremi prženicaKako da napravite savršene palačinke