GRANDIOZNI DOMINGO: Arije maestra opere dotakle srca Beograđana
Foto: Damir Dervidsagic

Uživanje u koncertu

GRANDIOZNI DOMINGO: Arije maestra opere dotakle srca Beograđana

Pop kultura -
Uz stihove „Besame mučo“ uglas pevala publika, među kojom su bili Majkl Davenport, Ivica Dačić, Dragica Nikolić, Kori Udovički
1 / 3 Foto: Damir Dervidsagic

Jedan od najpoznatijih glasova sveta, španski tenor Plasido Domingo, održao je sinoć spektakularni koncert u beogradskoj Kombank areni.Maestru svetske opere ovo je prvi solistički koncert uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora RTS, kojim je dirigovao sjajni Izrael Gurski, kao i dirigent Bojan Sudžić.

Domingo i Jadranka Jovanović
Domingo i Jadranka Jovanović

Kralju opere božanskog glasa, kako ga mnogi nazivaju, na sceni su se pridružile Virdžinija Tola, Mikaela Oeste, kao i naša poznata operska pevačica Jadranka Jovanović, koja je zapevala i zajedno s Domingom zaigrala valcer uz ariju „Die Lustige Witwe Lippen Shweigen“.

Ivica Dačić
Ivica Dačić

Sjajni Plasido Domingo uspeo je da prenese predivnu emociju, uz sjajnu pevačku sposobnost i prelepu boju glasa, kakva dolikuje samo njemu, kao i uz sjajnu glumu koja je dirnula sve prisutne, među kojima su bili Majkl Davenport, Ivica Dačić, Dragica Nikolić, Kori Udovički i drugi.

Kori Udovički
Kori Udovički

Tokom nekoliko sati smenjivale su se Verdijeve, Ðordanijeve i mnoge druge arije i pesme poput „The Impossible Drim“ i „Over the Rainbow“, koje je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom.- Veoma sam srećan i ponosan što sam ovde i što nastupam s orkestrom i horom RTS. Hvala vam što sam ovde - obratio se velikan opere i, izašavši na bis, otpevao čuvenu pesmu „Besame mučo“, uz koju je Arena pevala u jedan glas.Ovo je bio Domingov ponovni dolazak u Srbiju posle više od tri decenije. Kritičari ga nazivaju kraljem opere jer je jedini umetnik koji je izneo više od 140 pevačkih rola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track