LEPOTA ZA PAMĆENJE: Mesta koja ostavljaju bez daha

Na zemlji postoje lokacije koje bi bar jednom trebalo obići

LEPOTA ZA PAMĆENJE: Mesta koja ostavljaju bez daha

Pop kultura -
Ove destinacije možda nisu idealne za provod, ali ćete u njihovoj jedinstvenosti sigurno uživati
1 / 5

Osim destinacija koje biste sigurno veoma rado posetili, predstavljamo vam neka potpuno neverovatna mesta, za koja ne biste verovali da postoje.Možda ne spadaju u idealne destinacije za odmor, ali ih svakako vredi videti. Sigurni smo da će vas neki od narednih prizora ostaviti bez daha.

Peščara Talas, ArizonaPeščara Talas nalazi se nedaleko od granice saveznih američkih država Arizone i Jute. Njeno osvajanje predstavlja pravi izazov za planinare, ali i fotografe koji žele da zabeleže neverovatne talasaste forme i uzbrdice bogatog kolorita.

Čand Baori, IndijaJedna od najstarijih i najatraktivnijih znamenitosti u indijskoj državi Radžastan je najdublji bunar na svetu u selu Abhaneri, napravljen od tamnih poroznih vulkanskih stena pre 1.200 godina. Ima 3.500 uskih stepenika, koji ga okružuju sa tri strane, a njima se silazi do dubine od 35 metara. Stepenice su od velikog arhitektonskog značaja.

SS Erfild, AustralijaStogodišnji brod zarastao u šumu nalazi se u zalivu Houmbuš, nedaleko od Sidneja. Predstavlja pravu turističku atrakciju i privlači veliki broj turista širom sveta. Težak je 1.140 tona, a napravljen je daleke 1911. godine. Tokom Drugog svetskog rata korišćen je kao transporter.

Isus iz bezdana, ItalijaVeličanstvena bronzana statua Isusa Hrista nalazi se na dnu Mediteranskog mora, u blizini gradova Kamogli i Portofino. To je definitivno prava atrakcija za ljudsko oko, a u more je položena 22. avgusta 1954. godine, na dubini od 17 metara. Ovo remek-delo visoko je oko dva i po metra i predstavlja originalnu statuu Isusa, dok se njene brojne replike nalaze širom sveta.

Angkor Vat, KambodžaAngkor Vat je najveća verska građevina na svetu. Predstavlja najvažniji hramski kompleks kambodžanske regije Angkor. Jedan od najprepoznatljivijih momenata ove građevine su prizori divljeg korenja koje raste i prepliće se preko hrama.

Bajkalsko jezero, RusijaOvo fascinantno jezero nalazi se u istočnom delu azijske Rusije. Predstavlja najdublje jezero na svetu i drugo po površini u Aziji. Zimi se ledi do dubine od jednog metra i ostaje zaleđeno od januara do maja. Kad je cela površina prekrivena debelom ledenom korom, režu se kocke leda i raznose na prodaju po okolnim naseljima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track