(FOTO) Zaplovite sovjetskom Atlantidom
Foto: Profimedia

Lepota Krima

(FOTO) Zaplovite sovjetskom Atlantidom

Pop kultura -
Rt Tanhankut može se pohvaliti jednim od najmaštovitije uređenih muzeja na svetu
1 / 2 Foto: Profimedia

Ovaj članak je preuzet sa sajta National Geographic.Na dubini od 12 metara, na dnu Crnog mora, nalazi se neobičan muzej, samo jedna od turističkih atrakcija zbog kojih je američki magazin National Geographic 2013. godine Krim proglasio jednom od dvadeset destinacija koje bi trebalo posetiti.

Neobični muzej je 1992. godine osnovao Vladimir Borumenski, a njegovu glavnu postavku čine biste slavnih komunističkih lidera - Lenjina, Dzeržinskog, Kirova i drugih, zbog čega ga zapadni mediji neretko nazivaju - Sovjetska Atlantida. Postavka kamenih figura poznata je pod nazivom "Aleja vođa" i smatra se atrakcijom koju, prilikom posete Krimu, ne treba zaobići. Pored bista slavnih ličnosti SSSR-a, tu su i one napravljene u čast Betovenu, Jesenjinu, Puškinu i mnogim drugim umetnicima, kao i manje replike Ajfelovog tornja i drugih svetski poznatih građevina.

SA SAJTA NATIONAL GEOGRAPHIC PREPORUČUJEMO VAM JOŠ:Misterija Mona Lizinih obrva i trepavicaČudesna priroda: Park koji s proleća postaje jezeroKako bi Krim trebalo prikazati na National Geographic mapama?Zimske čarolije na životinjski način: Kako se mladunci upoznaju sa snegomZanimljiva priroda: Igra prestola na termitski način

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track