NASLEDNICI: Tanja, Miša i Marko sa svojom decom na filmu

Uskoro priča o odrastanju mališana iz sirotišta

NASLEDNICI: Tanja, Miša i Marko sa svojom decom na filmu

Pop kultura -
Usko vezani U prvom srpskom 3D ostvarenju „Peti leptir“ naslednici Boškovićeve, Janketića i Nikolića tumače likove svojih roditelja iz mladosti

Prvi srpski 3D film „Peti leptir“, reditelja Milorad Milinkovića Debelog, okupio je zanimljivu glumačka ekipu, koja će prošetati crvenih tepihom 23. decembra na premijeri u Sava centru.U ostvarenju snimljenom prema bestseleru Uroša Petrovića prvi put se na velikom platnu zajedno pojavljuju slavna glumačka imena sa svojom decom. Uloge su dobili Tanja Bošković i njena ćerka Lana Karaklajić, Mihailo Janketić i njegov sin Marko, kao i Marko Nikolić i njegova mezimica Mina. Deca i njihovi slavni roditelji nemaju zajedničkih scena jer tumače uloge iz različitih epoha.

Ponosan na sina... Miša i Marko Janketić
Ponosan na sina... Miša i Marko Janketić

- Snimanje ću pamtiti po divnoj energiji. Pojavljujem se u nekoliko scena kao mlada Melanija, a u zrelim godinama je igra moja majka. Trudila sam se da se prilagodim načinu na koji je ona zamislila svoj lik, a pošto nismo snimale istih dana, za sve konsultacije i nedoumice tu je bio reditelj - kaže Lana Karaklajić.Marku Janketiću angažman će ostati u sećanju po tome što je tumačio isti lik kao i njegov otac Miša.- U filmu imam malu ulogu i neku scenu koja traje pola minuta. Za mene je to bio samo jedan dan snimanja. Prvi put u karijeri imao sam priliku da igram lik Jovice Vuka, istu ulogu koji u starijim godinama tumači moj otac. „Peti leptir“ je zanimljiva priča i verujem da će publika doći da je pogleda - smatra Marko Janketić.

Imala od koga da uči... Mina i Marko Nikolić
Imala od koga da uči... Mina i Marko Nikolić

Treće iznenađenje filma je studentkinja glume Mina Nikolić, naslednica Gige Moravca iz „Boljeg života“.- Ne bih govorio mnogo o svojoj ćerki. Ona treba sama da gradi svoj put - rekao je u intervju za produkciju Nikolić, dok Lanu nismo dobili za komentar.Film prati odrastanje dece iz sirotišta, koji otkrivaju da su povezani s tajanstvenim ljudima i providnim pticama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track