Pokret za okupaciju Zvezde: Mi smo ovde, bioskop je naš
Foto: Zorana Jevtić

Poziv na budnost

Pokret za okupaciju Zvezde: Mi smo ovde, bioskop je naš

Pop kultura -
Mi iniciramo sve one koji ne žele da žive u Beogradu bez ijedne gradske bioskopske sale. kaže se u Proglasu

BEOGRAD - Mi smo ovde i bioskop je naš, mi nismo grupa odabranih, mi smo samo učinili prvi korak, piše se u Proglasu Pokreta za okupaciju bioskopa "Zvezda".

"Mi iniciramo sve one koji ne žele da žive u Beogradu bez ijedne gradske bioskopske sale. Sve one koji ne žele da žive u Beogradu u kome muzeji stoje zapečaćeni, koji ne zele da gledaju kako propadaju biblioteke, i kako se kulturna ponuda svodi na banalnost i po koji incident", navodi se u Proglasu.

U tekstu Proglasa, koji je poslat medijima, dodaje se da Pokret inicira sve one koji ne žele da žive u Beogradu u kojem je briga o kulturi postala višak.

"Pozivamo na budnost, svest, i oglašavanje. Pozivamo na hrabrost i plemenitost. To što kultura odumire, ne znači da bi je trebalo pustiti da umre", poručuju iz Pokreta i dodaju da ideje nemaju cenu, i moraju opet da budu opasne.

Žele, kako se ističe u Proglasu, da učestvuju u istraživanju, stvaranju i doprinošenju nekom drugom Beogradu. Neformalna grupa mladih umetnika "Pokret za okupaciju bioskopa" ušla je u bioskop "Zvezda" krajem novembra, očistila napušteni prostor i od tada svakodnevno organizuje filmske projekcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track