Praznične poslastice: Posne novogodišnje krofne
Foto: Shutterstock

Recepti

Praznične poslastice: Posne novogodišnje krofne

Pop kultura -
Neka miris domaćih krofni ispuni i prazničnu noć!

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Yumama.comPotrebno je:250ml mlake vode40g svežeg kvasca500g brašna50g margarina2 kašikešećerašećer u prahu2 vanil šećera u prahuPriprema1. Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i kašičicom brašna.2. Dok kvasac narasta, pomešajte šećer i margarin, zatim dodajte kvasac, pa polako dodajte brašno i zamesite.3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju. 5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje. 6. Pospite ih prah šećerom u koji je ste dodali vanilin šećer. Po želji, špricem krofne nafilujte džemom.Prijatno!Sa sajta Yumama.com preporučujemo još:Praznična trpeza - spoj bakine i mamine kuhinjePosni novogodišnji cupcakes5 predloga za (posnu i mrsu) novogodišnju trpezuDomaće krofne po bakinom receptuTorte u duhu zimskih praznika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track