(VIDEO) OVACIJE U CENTRU SAVA: Džiboni oduševio Beograđane, večer repriza!
Foto: Printskrin

Gibonni Acoustic

(VIDEO) OVACIJE U CENTRU SAVA: Džiboni oduševio Beograđane, večer repriza!

Pop kultura -
Beogradska publika mogla da uživa u veličanstvenoj dvaipočasovnoj muzičkoj čaroliji i maestralnoj vokalnoj izvedbi i svirci

Pop kantautor Zlatan Stipišić Džiboni prvi od tri rasprodata “Gibonni Acoustic” koncerta održao je u nedelju uveče u Sava centru, gde je beogradska publika mogla da uživa u veličanstvenoj dvaipočasovnoj muzičkoj čaroliji i maestralnoj vokalnoj izvedbi i svirci.

Naziv “Gibonni Acoustic” pokazao je da ima svoje opravdanje - iako se u dobrom delu večeri čula i električna gitara Zlazan Stipišić DŽiboni i njegov bend su uspeli da u Sava centru naprave prisnu, intimnu atmosferu sa publikom i pruže u odnosu na prošlogodišnji koncert u Kombank areni, drugačiji, a opet uzbudljiv i emotivno izuzetno snažan doživljaj. Tome je doprineo i sjajan izbor gostiju sa kojima je Džiboni nakupio godine i godine saradnje. Već u uvodnoj fazi koncerta, za klavirom je bio Matija Dedić, a Džiboni je krenuo uraganski hitovima iz kategorije najvećih. Gotovo svi su poustajali čim su se začuli prvi taktovi pesme “Činim pravu stvar”, usledio je “Mirakul”, a kad se tako počne posle su uzalud svi pozivi publici da sedne. A nije ih bilo malo!“Veliki mi je kompliment što su tri dvorane pune mojih prijatelja... Da je večeras pola dvorane puno, ja bih bio presretan. Tri su pune – super, a moglo je biti pet. Ali mi smo tu da guštamo. Da bude ovaj trenutak, kad odemo poslije doma, da znamo da se ne bi ni sa kim mijenjao u životu“, ispovedao se Džiboni. Kako je i najavio, pričao je dosta, i pri tom uvek uspevao da bude duhovit, romantičan ili na neki drugi način zanimljiv.

http://www.youtube.com/watch?v=ASAAQ8GWECo

Jedan od najemotvnijih momenata večeri priuštili su samo Džiboni i Dedić, kada je svedenu verziju “Cesarice” ispratilo horsko pevanje, uz svetla mobilnih telefona. Ubrzo je Džiboni prvu svoju šetnju kroz publiku, isprekidanu, naravno, slikanjem i pozdravima, završio na krajnje neočekivan način – pevajući “Judi, zviri i beštimje” sa klapom koja se nalazila u parteru!

Kasnije je i jedna devojčica iz publike završila na bini, i to pošto je na Džibonijevo pitanje “Ko ti se najviše dopada od svih na bini?” kao iz topa odgovorila – “Ti!!”

http://www.youtube.com/watch?v=qsi24oT7Kk4

Kada se na bini našao Marijan Brkić, legendarni gitarista nekad Prljavog kazališta a danas Parnog valjka koji je, između ostalog, svirao nekoliko godina i sa Džibonijem, majstorija koja je osvojila publiku je “Tija bi te zaboravit”. Pesma idealna da se na nju nasloni čarobna “Tempera”, sada uz klapu na sceni.

Došlo je vreme i za trećeg gosta, standardnog na Džibonijevim velikim koncertima - gitarističku legendu Vlatka Stefanovskog. Džiboni je čak seo malo u publiku da uživa slušajući maestra gitare, čije su se bravure ubrzo prelile u “Libar”, pa u “Posoljeni zrak i razlivenu tintu”. U električnoj završnici ponovio je Džiboni “Dvije duše” i to prelazeći iz “Ne odustajem” u “U ljubav vjere nemam”, da bi za kraj zvaničnog dela, uz nadahnut govor zahvalnosti publici, otpevao himnične “Zlatne godine”.

http://www.youtube.com/watch?v=HYRyqXzvLKc

Na bis je usledila nova šetnja kroz parter uz “Tolerancu”. Ponovo su blještali blicevi i ponovo su se na sceni našli Dedić i Stefanovski. Kraj je usledio tek kad su set listu upotpunili “Divlji cvit” i lagana verzija uvodne “Činim pravu stvar”.

Novo druženje sa Džibonijem i bendom na istom mestu zakazano je već za večeras, dok je treći koncert 27. decembra. Karata više nema u prodaji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track