10 najvećih stvari koje će se u svetu interneta dogoditi 2015!
Foto: Thinkstock

Ekspanzija digitalnog sveta

10 najvećih stvari koje će se u svetu interneta dogoditi 2015!

Pop kultura -
Uskoro će apsolutno sve biti povezano internetom i povezanost će se dogoditi u gotovo svim područjima, počevši od kućanih uređaja, u prevozu i zdravstvu

Bliži se kraj 2014. godini, a pred nama je nova godina u kojoj možemo očekivati razne izazove i novine, pogotovo kad je reč o tehnologiji i svetu interneta.

Ovo su 10 stvari koje će teku u nardenoj godini dobiti

1. Internet naš svagdašnjiUskoro će apsolutno sve biti povezano internetom i povezanost će se dogoditi u gotovo svim područjima, počevši od kućanih uređaja, u prevozu i zdravstvu.

2. Velika baza podataka"Big Data" - pojam koji upućuje na nove alate koji firmama pomažu u analizi ogromne količine podataka - prerasće u jedno veliko tržište, a firme će nastaviti koristiti podatke u većoj meri.

3. Pametni nosivi gadgetiPripremite se i na nove fitness gadgete, zdravstvene monitore i pametne naočare.

4. Bolji i unaprijeđeniji pristup internetuGugl i Fejsbuk pokušavaju da povećaju brzinu i više se povezaju u Americi i inostranstvu. U 2015. godini možemo očekivati napredak Guglovog projekta Loon i Google Fiber, kao i Fejsbuk projekta Internet.org.

5. Oblak za poduzetnikeSve će više kompanija svoje delove poslovanja polako preseliti i pohraniti na Oblak (Cloud). Amazon Web Services danas je jedan od najvećih usluga za poduzetnike, ali Gugl i Mikrosoft će u narednoj godini, nakon AWS-a, svoju ulogu u ovom području zasigurno odigrati malo agresivnije.

6. PlaćanjaIako Apple nije bio prva kompanija koja je led probila mogućnošću mobilnog plaćanja, Apple Pay usluga je trenutno uspešnija od svojih prethodnika, a u 2015. godini možemo očekivati samo rast ovakvih stvari.

7. Amazon vs. svi ostaliAmazon broji znatno više internetske prodaje nego bilo ko drugi - očekivanu 91 milijardu dolara ove godine, više nego svih desetak najvećih online prodavača zajedno. Ovaj će se trend nastaviti i sledeće godine, ali Gugl, Alibaba i ostali će velikim i malim lokalnim igračima pokušati da pomoći kako bi uzvratili udarac.

Programsko oglašavanjeProgramske platforme, koje automatiziraju proces kupnje i prodaje, pripremaju se za temeljno preoblikovanje celokupnog digitalnog oglašavanja. Uskoro ćemo svedočiti poboljšanju tehnologije, povećanju broja platformi i medija.

Poboljšanje ciljanog oglašavanjaVeština pretraživanja (oglašavanja) napokon dolazi na svoje. Oglašavanje će uskoro biti prilagođenije našim interesima.

Virtualna/Proširena stvarnostOkulus i Gugl glas najveća su imena u virtualnoj stvarnosti, ali startup naziva "Magic Leap" na scenu je kročio ove jeseni sa 542 milijuna dolara ulaganja od strane Gugla. Ipak, ova tehnologija treba još mnogo inovacija i poboljšanja, a to možemo očekivati već od iduće godine.

(Kafe.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track