ON JE PRVI GLUMIO GEJA NA TELEVIZIJI: Pogledajte kako sada izgleda Stiven iz Dinastije
Foto: Profimedia

Suočavanje sa homoseksualnošću

ON JE PRVI GLUMIO GEJA NA TELEVIZIJI: Pogledajte kako sada izgleda Stiven iz Dinastije

Pop kultura -
Stiven saopštava celoj porodici da je gej i da ništa što oni urade ili kažu ne može da promeni tu činjenicu

Osim što je oborila sve rekorde u broju iznenadnih smrti likova, izgubljene pa pronađene dece i dramatičnih obrta, "Dinastija" je revolucionarna i po tome što je Blejkov sin Stiven Karington (Al Korli) prvi lik homoseksualne orijentacije koji se pojavio na američkoj televiziji.

Za gledaoce u SFRJ, susret sa Stivenom takođe je bio prvo suočavanje sa homoseksualnošću u afirmativnom kontekstu. Nežan i pažljiv, jedini prijatelj sirote Kristl u njenim prvim danima u denverskoj vili sa 48 soba, Stiven prezire bogatstvo i eksploatatorsku nadmoć svog oca spram sirotih radnika na naftnim bušotinama. Posle jedne velike svađe u kojoj svim Karingtonima saspe u lice sve što misli o njima, razbivši usput komplet skupocenih kristalnih čaša i jednu kinesku vazu, Stiven saopštava celoj porodici da je gej i da ništa što oni urade ili kažu ne može da promeni tu činjenicu.

Pokušava sve da ih natera da izgovore "Stiven je gej", ali na to pristaje samo sestra Felon. Razočaran, odbacuje bogatstvo i mesto naslednika svog oca i odlazi da radi na naftnoj bušotini negde na Javanskom moru.

(Vreme)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track