SATIRA: Toma i Dragica Nikolić junaci predstave

„Bajka u pozorištu“ u Zvezdara teatru

SATIRA: Toma i Dragica Nikolić junaci predstave

Pop kultura -
Autor komada Vladimir Đurđević kaže da nema ništa protiv ako su gledaoci u glavnom liku videli predsednika i njegovu ženu

Predstava „Bajka o pozorištu“, po tekstu Vladimira Đurđevića, u režiji Marka Misirače, premijerno je izvedena u petak u Zvezdara teatru, na sceni „Danilo Bata Stojković“. Prvi utisak publike nakon gledanja je da su autori inspiraciju za lik političara i njegove žene pronašli u biografiji Tomislava Nikolića, u kojoj se piše i o njegovoj supruzi Dragici.Glavni junak u komediji je lider jedne stranke, koji dolazi iz unutrašnjosti Srbije. Zarad opstanka na vlasti, odriče se svog kuma i od desničara i nacionaliste postaje liberal, a pobedu na izborima traži tako što podržava gej populaciju i kulturu u jednom malom pozorištu. Autor komada, inspirisan francuskom dramom „Kavez za ludake“, kaže da nema ništa protiv ako su gledaoci u liku kog igra Miki Krstović videli predsednika Srbije.- Nismo želeli da se vezujemo za nekog političara. Politiku ne pratim niti biografiju naših političara. Predstava insistira na odnosu političara prema kulturi. Glavni lik je uzet kao opšte mesto jer svi doživljavaju kulturu kao nužno zlo. Ne postoji političar koji zaslužuje da se igra o njemu - smatra Đurđević.

Politički govor... Vesna Stanković, Miki Krstović i Tihomir Stanić
Politički govor... Vesna Stanković, Miki Krstović i Tihomir Stanić

U predstavi gej par igraju Miloš Samolov i Tihomir Stanić, dok suprugu političara koja podseća na Dragicu Nikolić tumači Vesna Stanković.- Nisam želeo da imitiram određenu ličnost. Pokušao sam da bude lik koji će predstavljati sve političare - rekao je Miki Krstović.Mladi reditelj Misirača posvetio je svoj komad legendarnom Bori Todoroviću, kog je obožavao u ulozi u drami „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“ Dušana Kovačevića.

Poslužili kao inspiracija... Tomislav i Dragica Nikolić
Poslužili kao inspiracija... Tomislav i Dragica Nikolić

Iz kabineta Tomislava Nikolića do zaključenja broja nismo dobili odgovore na pitanja da li je predsednik Srbije pogledao komediju i kako mu se dopada, kao ni da li mu imponuje što je završio kao junak jedne predstave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track