Glumac Strahinja Blažić: Tražiću od Bikovića savet kako da podnesem slavu!

Intervju, glumac kao Nebojša Popović

Glumac Strahinja Blažić: Tražiću od Bikovića savet kako da podnesem slavu!

Pop kultura -
Miloš je veliki profesionalac, zna da se nosi sa popularnošću, koju je zaslužio radom. Nadam se da imamo dobar film, a o drugim stvarima ne razmišljam

Student glume Strahinja Blažić u novom filmu „Bićemo prvaci sveta“, producentske kuće „Intermedija netvork“, koji kao reditelj potpisuje Darko Bajić, tumači lik Nebojše Popovića, jednog od osnivača jugoslovenske košarke.Mladi umetnik govori za Kurir ko mu je od kolega najviše pomogao tokom snimanja i kako bi voleo da izgleda razvoj njegove karijere.- Osećam veliku privilegiju i odgovornost što tumačim lik oca jugoslovenske košarke i velikog vizionara Nebojše Popovića. Raduje me činjenica što se u poslednje vreme pruža šansa mladim glumcima da se etabliraju na pravi način i izgrade sebi put za dalji rad.Igraš li privatno košarku ili si morao da je savladaš zbog filma?- Kao klinac sam trenirao košarku, ali sada je igram rekreativno. Gajim veliku ljubav prema njoj i na neki način je bila važna u periodu mog odrastanja. Mnogo sreće su nam priuštili naši košarkaši na Svetskom prvenstvu u Španiji i drago mi je što se vraća duh nacije i reprezentacije.

Legenda... Nebojša Popović, Foto: mojacrvenazvezda.net
Legenda... Nebojša Popović, Foto: mojacrvenazvezda.net

Ko je najbolji košarkaš u glumačkoj postavi filma „Bićemo prvaci sveta“?- Ima glumaca koji su ranije trenirali košarku i koji dobro igraju. Ne bih znao nikog da izdvojim.Od kog kolege si najviše naučio tokom snimanja?- Od svakog sam naučio ponešto, počevši od ljudi iza kamere, pa do kolega. Darko Bajić ima iskustva u radu sa debitantima i sa te strane mi je mnogo pomogao. Takođe imao sam veliku podršku mojih direktnih partnera iz filma - Ace Radojčića, Miloša Bikovića i Marka Janketića.

Miloš Biković
Miloš Biković

Nadaš li se da ćeš doživeti popularnost poput Bikovića?- Nadam se da smo napravili dobar film, a o drugim stvarima trenutno ne razmišljam. Još mi je sve to daleko. Miloš je veliki profesionalac, koji zna da se nosi sa velikom popularnošću koju je zaslužio svojim radom. Ako mi se bude nešto slično desilo kao njemu, on je tu da me posavetuje na pravi način.Zašto si počeo da sviraš gitaru, a na kraju si izabrao glumu za životni poziv, a ne muziku?- Gluma me čini boljim, pruža mi mogućnost da stalno radim na sebi i da na taj način upoznam svet oko sebe. Muzika mi je takođe važna, ali mi je hobi i mogućnost da izrazim sebe na neki drugi način.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track