Ove namirnice su pogrešan izbor za doručak
Foto: Shutterstock

Zdrav doručak

Ove namirnice su pogrešan izbor za doručak

Pop kultura -
Doručak jeste najvažniji obrok, ali samo ako se pazi šta se jede! Pogledajte koje namirnice, koje se često jedu za doručak, mogu da prouzrokuju više štete nego koristi

Ovaj članak je preuzet sa sajta Men's Health.PAHULJICENutricionisti preporučuju žitarice i pahuljice za doručak, a ovakav izbor namirnica je zdrav samo ako je bogat vlaknima, što znači da bi trebalo da jedete cela zrna žitarica. Sve one pahuljice, koje se reklamiraju za decu najčešće su obične šećerne bombe sa veoma malo hranjivih stvari.

VOĆNI JOGURTVećina ljudi se odluči za voćni jogurt, misleći da je potpuno zdrava varijanta. Ali na ambalaži zapravo možete da primetite da se u voćnim jogurtima najčešće nalaze brojni aditivi, boje,zaslađivači i arome, koje daju mnogo više kalorija nego što vam je potrebno za doručak.

PRŽENA HRANA Vodeći se parolom da doručak treba da bude obilan obrok, većina često praktikuje prženu hranu ili čak krofne, bureke i slične masne proizvode, a to svakako nije zdrav obrok za početak dana. Osim toga, zbog masnog doručka mogu da pate i vaše zdravlje i vaša linija.

Izvor: Magazin.net.hrSA SAJTA MEN'S HEALTH PREPORUČUJEMO VAM JOŠ:HIIT program: Izgubite salo sa strane za deset minuta dnevnoSEKS: O čemu žene fantaziraju?LEPA KOŽA: Jeste li sigurni da umete pravilno da se obrijete?Šta morate da znate da biste pravilno izveli zgibNajbolji suplementi za masu su...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track