Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Kuvani pirinač je odličan dodatak jelima. Ako je često na vašoj trpezi, poslušajte naše savete i dodajte mu gurmansku notu.1. Ispržite zrnaPre nego što dodate vodu, zrna pirinča ispecite na malo putera ili maslinovog ulja. Tako će pirinač imati bolji i pikantniji ukus.2. Skuvajte pirinač u supiAko vam je ostalo bujona ili supe, iskoristite ih da u njima skuvate pirinač. Najbolje je da pirinač skuvate u mešavini vode i bujona u odnosu pola-pola. Tako će vaš pirinač imati poseban gurmanski ukus i biti fantastičan prilog jelima.3. Dodajte pirinču začine i povrćePirinač kao prilog možete obogatiti i dodacima koje stavljate i u glavno jelo. Iako na ovaj način pirinač ne pripremate kao glavno jelo - đuveč ili pilav, običnom kuvanom pirinču možete dodati omiljene začine i povrće. Uz pirinač odlično ide lovorov list, dok ostale začine možete dodati u zavisnosti od toga čiju kuhinju preferirate. Kardamom i korijander uz pirinač odlično idu ako pripremate indijska jela. Kim i cimet možete dodati ako pored pirinča služite meksičku hranu. Timijan i origano će pirinču dati mediteransku notu.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:Kako da skuvate savršen rastresit pirinač5 grešaka u pripremi pečenog krompiraNapravite u tiganju savršen sos za mesoPet trikova za pripremu zdravije hraneKoristite beli luk kao lek? Izbegnite ove greške
Foto: Profimedia
Za savršen obrok
Evo kako da poboljšate ukus kuvanog pirinča
Pop kultura -
Običan kuvani pirinač malim trikovima može postati pravi gurmanski prilog