SIDRAN SE KLEO KUSTURICI: Pre 4 godine u oči mu rekao da nije autor priče o dvojniku Panteliji!

Ni sam ne zna šta je pisao

SIDRAN SE KLEO KUSTURICI: Pre 4 godine u oči mu rekao da nije autor priče o dvojniku Panteliji!

Pop kultura -
Nikad nismo saznali ko je to (pisao), mene je potpisao, a ja ne znam ko je to (pisao), ispričao je tada, od reči do reči, Sidran Kusturici

Sarajevski scenarista Abdulah Sidran koji je pre tri dana digao na noge javnost dve države „senzacionalnom“ tvrdnjom da je „pravi Emir Kusturica poginuo 1994. godine na Trebeviću braneći Sarajevo“, a da je „ovaj Emir Kusturica ustvari njegov dvojnik Pantelija S. Milosavljević“, pre samo četiri godine odrekao se te priče javno i to pred samim – Emirom Kusturicom!

Sidran je tada Kusturici rekao da je potpisan ispod priče objavljene za vreme rata u Sarajevu, ali da je on nije pisao!

Naime, tokom prvog posleratnog susreta Sidrana i Kusturice, aprila 2010. godine na Mećavniku, u Kustinoj biblioteci povela se priča o i tekstu koji se u bosanskoj štampi pojavio 1993. godine, potpisan sa A. Sidran. U tekstu se tvrdi da „Emir Kusturica nije Emir Kusturica“, da se „pravi Emir bori na frontu oko Sarajeva“, a da je Kusturica koji je u Srbiji ustvari, njegov dvojnik, „izvesni Pantelija S. Milosavljević, rođen u opskurnoj radničkoj porodici u Kragujevcu, kasnije robijaš u Lepoglavi“!?!

Punih 16 godina kasnije, Sidran se pred Kusturicom, u biblioteci na Mećavniku, odrekao priče. Detalj su zabeležile i kamere."Tekst govori kako je tekstopisac A. Sidran otišao na prve linije i tamo našao autentičnog Emira Kusturicu, koji brani Sarajevo sa svojom rajom, junak odbrane, komanduje, kako je teško do njega doći, a onaj što se mota po Srbiji je neki Pantelija Milosavljević… Fascinantna sličnost, dvojnik njegov, isti, ne može ih majka razlikovati… Pa je to aparatura tajne službe Miloševićeve iskoristila da ovaj snima filmove, daje intervjue, dok je pravi Emir Kusturica tamo u rovu, sa ljiljanima… Nikad nismo saznali ko je to (pisao), mene je potpisao, a ja ne znam ko je to (pisao)", ispričao je tada, od reči do reči, Sidran Kusturici.

Video možete da pogledate OVDE

(Iskra)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track