LEKCIJA ZA TINEJDŽERKE: Ovako protiče vaše sazrevanje, prepoznajete li se?
Foto: Profimedia

Sat zrelosti kuca

LEKCIJA ZA TINEJDŽERKE: Ovako protiče vaše sazrevanje, prepoznajete li se?

Pop kultura -
Sat telesnog i zdravstvenog sazrevanja je koristan jer nam pomaže da ostanemo fizički aktivni i zdravi, ali nekada nam jednostavno može zakomplikovati život

Zanimljivo je kako omiljeni školski predmet svih školaraca nižih razreda prelaskom u više razrede postaje nepodnošljiv, entuzijazam oko dodavanja loptom, penjanja po užetu i valjanja po strunjačama splašnjava. Od najzabavnijih trenutaka do nepotrebne patnje – evo kako doživljavamo sat sazrevanja!

Prvi razred

Ove promene su mi omiljene jer idemo van, igramo se, trčimo i učimo nove sportove. Ne znam šta mi je draže; dodavanje loptom, preskakanje užeta ili igra lova s prijateljima.

Foto: Beta
Foto: Beta

Četvrti razred

Super mi je što najbrže trčim u razredu. Možda bih mogla razmisliti o ozbiljnijem treniranju nekog sporta?

Šesti razred

Moram se popeti na uže? Molim vas objasnite mi kako će penjanje na uže i moje isečene ruke dobro uticati na moju budućnost? A što ako padnem i osramotim se pred svima? Mogu li jednostavno igrati odbojku? Ili trčati s Anom? U tome sam dobra.

Sedmi razred

U ovom periodu srešću svoju simpatiju i poželeti da primeti kako mi helanke dobro stoje, ali s druge strane ne želim da me vidi preznojenu, raščupanu i mokru. Što ako me ne izabere u svoj tim, ali izabere nju? Uh, poludetću!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Osmi razred

Danas sam dobila menstruaciju tako da neću moći učestvovati na ***utakmici. Ne, nije lažni izgovor i ne, nemam opravdanje od doktora.

Prvi razred srednje škole

Ne mogu verovati da nas teraju da idemo na fizičko usred dana i sada ovakva preznojena i s razmrazanom šminkom moram hodati po školi, a što ako sretnem njega? Zemljo, otvori se!

Treći razred srednje škole

Mogla bih se danas pretvarati da sam prehlađena kako ne bi morala trčati. Koliko je zapravo uopšte u redu da oni ocenjuju i mere brzine našeg trčanja? Ako se neko želi baviti sportom, može to samoinicijativno učiniti, ne moraju nas prisiljavati.

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

(Seventeen.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track