BETMEN POSLAO ČOVEKA U SRBIJU: Spremaju se za snimanje u Beogradu!

LEPO

BETMEN POSLAO ČOVEKA U SRBIJU: Spremaju se za snimanje u Beogradu!

Pop kultura -
Nik Dobni, menadžer lokacija za ostvarenja „Uspon Mračnog viteza“, „Hari Poter“ i „Braća po oružju“, obišao Beli i Stari dvor i centar grada

Srpska filmska asocijacija je s Britanskim savetom, a pod pokroviteljstvom britanske ambasade u Beogradu, ugostila u Beogradu Nika Dobnija, menadžera lokacija za brojna ostvarenja svetske kinematografije.U njegovu biografiju upisani su filmovi „Betmen: Uspon Mračnog viteza“, „Hari Poter i zatvorenik iz Askabana“, „Čarli ili fabrika čokolade“, „Elizabeta: Zlatno doba“, serije „Braća po oružju“ i „Pacifik“. On je sa scenografom Majklom Karlinom, koji je radio „Mister Bina“, obišao nekoliko atraktivnih mesta u srpskoj prestonici na kojima bi u bliskoj budućnosti mogao da se snima neki novi holivudski blokbaster.- Razgledali su Beli i Stari dvor, lokacije u centru, a Beograd im je veoma zanimljiv za snimanje jer pruža mogućnost da se rade filmovi o srednjem veku i Turcima, komunizmu, pored savremenih tema. Imaju lepo mišljenje o Srbiji kao filmskoj destinaciji, a oduševljeni su stručnošću naših ljudi i mladih producenata - kažu iz Srpske filmske asocijacije.

Gostima iz Britanije, s kojima je bila i producentkinja Lori Hejstings-Smit, interesantni su i drugi naši gradovi.- Raspitivali su se koliko smo otvoreni kao tržište, kako se dobijaju dozvole. To im je bilo vrlo važno. Da bi snimali filmove u Srbiji, najbitnije im je da budu uvedeni podsticaji za filmske stvaraoce. Imamo obećanje da će Zakon o povraćaju novca uskoro početi da se sprovodi - zaključuju naši sagovornici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track