Holivudske zvezde snimaju u Srbiji bez honorara

Lazar Rokvud se vraća u Sombor

Holivudske zvezde snimaju u Srbiji bez honorara

Pop kultura -
U filmu „Povratak“ Predraga Jakšića igraće i Džon Sevidž, Blanka Blanko, Nik Mankuzo i Majkl Pare

Reditelj i scenarista Predrag Jakšić u filmu „Povratak“ okupiće neke od najvećih zvezda iz Amerike i Kanade.

Domaćini... Producent Miodrag Jakšić, Dubravka Mijatović i Rada Đuričin
Domaćini... Producent Miodrag Jakšić, Dubravka Mijatović i Rada Đuričin

Glumci Džon Sevidž, Blanka Blanko, Nik Mankuzo i Majkl Pare dolaze u Srbiju na snimanje, a u ovom ostvarenju učestvovaće besplatno. Oni su se odrekli honorara jer im se dopalo što je priča inspirisana životom njihovog kolege i prijatelja Lazara Rajića, poznatijeg kao Lazar Rokvud, koji je pre 45 godina iz rodnog Sombora otišao u Kanadu i postao filmska zvezda. Zaplet na velikom platnu počinje kada se najpoznatiji negativac u Holivudu vraća u svoj zavičaj, a u Srbiju potom dolaze njegovi prijatelji kako bi ga ubedili da se vrati tamo gde pripada. Film će se početkom maja snimati u Somboru.- Projektovani budžet je 51 milion dinara. Verujem da snimamo film visokog umetničkog kvaliteta koji će koristiti reputaciji Srbije. Glumci iz Holivuda dolaze u Srbiju zbog Lazara - kaže Miodrag Jakšić, producent filma. Iz gradske kase za projekat će biti izdvojeno nešto više od šest miliona dinara.

Zbog prijatelja u filmu... Majkl Pare
Zbog prijatelja u filmu... Majkl Pare

Producent, reditelj, kao i deo glumačke ekipe iz Srbije, koju čine Rada Đuričin i Milorad Mandić Manda, nikad nisu upoznali Lazara Rajića.- Lazar je jedan fenomen - ne koristi internet, nema mobilni telefon, kameru, ne gleda svoje filmove, ali poštuje dogovore i u stalnom smo telefonskom kontaktu - objašnjava Jakšić.Film je nastao po biografiji „Lazar - od salaša do Holivuda“ Snežane Pisarić Milić, a ovaj film na bioskopsko platno posle 10 godina vraća Dubravku Mijatović.Prvi put ću glumiti na engleskom jeziku. Nemam strah jer igram Srpkinju, a ne Amerikanku. Radujem se što ću raditi s kolegama iz Amerike - kaže Dubravka.

PoznanstvoOPČINJEN ANITOM MANČIĆRokvud nije čuo za Dubravku Mijatović, ali iz Srbije pamti druženje s pokojnom glumicom Oliverom Marković. Preko nje je upoznao i Milenu Dravić. Ceni Anitu Mančić, kojom se oduševio nakon jednog njenog gostovanja u Kanadi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja