Andrej Končalovski: Kod Kuste mi je kao da sam u partizanima

Reditelj očaran Drvengradom

Andrej Končalovski: Kod Kuste mi je kao da sam u partizanima

Pop kultura -
Imam utisak da sam okružen ljudima koji su spremni za neku revoluciju, kao da sam deo ekipe koja je izvela Španski građanski rat, kaže slavni ruski reditelj
1 / 2

Kusturica je na Kustendorfu na Mećavniku napravio takvu atmosferu da je gost festivala, reditelj Andrej Končalovski, već posle dva sata boravka pod Šarganom izjavio da se oseća kao da je u partizanima!- Evo, već se osećam kao da sam u grupi partizana, da sam okružen ljudima koji su spremni za neku novu revoluciju, kao da sam deo ekipe koja je izvela Španski građanski rat - izjavio je veliki reditelj.

Veselo... Tokom celog dana u Drvengradu se čuje muzika
Veselo... Tokom celog dana u Drvengradu se čuje muzika

Nezavisni HolivudRevolucionarnoj atmosferi na Mećavniku Kusturica je doprineo još jednom svojom izjavom - govoreći o filmu danas, nije propustio priliku da ponovo pomene „centralni komitet političke korektnosti“.Kad su ga posle novinari pitali na koji je centralni komitet mislio, Kusta je bio direktan:- Na Belu kuću, jer Holivud nije nezavisna kuća!

Druženje s ministrom... Ruski režiser sa Ivanom Tasovcem
Druženje s ministrom... Ruski režiser sa Ivanom Tasovcem

Jaka RusijaRevolucionarno raspoloženog Končalovskog pitali smo hoće li sankcije Zapada uništiti Rusiju:- Ma, kakvo uništenje Rusije! To je smešno. Podsetiću vas da je Sovjetski Savez i postojao i opstao, i to punih 70 godina, sve pod sankcijama. Ne. Jedino Zapad ne shvata da Rusima i Rusiji možete isključiti gas, radio, televiziju, telefon, i ništa se neće promeniti. Rus može bez svega toga. Rusiji treba malo da bi opstala. To Zapad ne shvata - kaže Andrej.A sukob zapadne i istočne, islamske civilizacije, koji mnogi u svetu vide kao početak trećeg svetskog rata, prokomentarisao je:- Zapadna civilizacija je agresivna. Sukob se ne dešava sam od sebe. Zapadna agresija ga započinje. Sa druge strane, oni koji dolaze da žive na Zapadu moraju da se prilagode kad stignu u ove zemlje - uveren je Končalovski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track