Najnovije vesti

VUČIĆ U SERIJI LOŠ SUDIJA: Amerikanka mu pomaže da spase posrnuli dinar
Foto: Printskrin

Osigurava finansiranje iz MMF-a

VUČIĆ U SERIJI LOŠ SUDIJA: Amerikanka mu pomaže da spase posrnuli dinar

Pop kultura
12:02h
Jako mi je žao što nisam mogla da vam se javim, u Srbiji sam, pomažem predsedniku Vlade Vučiću da se izbori sa vrednošću dinara koji opada, kaže Sesil koleginici

Samo mesec dana bilo je potrebno da serija "Loš sudija" uzburka strasti u Americi. Zahvaljujući jakom feminističkom lobiju, koji nije bilo zadovoljan kako su žene prikazanae u sudstvu, serija je skinuta sa redovne programske šeme, ali se ipak može pogledati na internetu. Do sada je snimljeno 13 epizoda, a u pretposlednjoj svoje mesto našao je i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Glavna junakinnja sudija Rebeka Rajt (igra je Kejt Volš, poznata po serijama "Uvod u anatomiju" i "Privatna praksa") i njen partner pokupavaju da reše komplikovani slučaj.

Ključni svedok im je izvesna Sesil, ali je ona zauzeta mnogo bitnijim stvarima - spasavanjem nestabilnog kursa dinara u Srbiji. Kada nekako uspeju da dobiju poruku od Sesil, sudija ima šta i da čuje:

"Jako mi je žao što nisam mogla da vam se javim, u Srbiji sam, pomažem predsedniku Vlade Vučiću da se izbori sa vrednošću dinara koji opada. Pozvaću vas kada osiguramo finansiranje iz Međunarodnog monetarnog fonda" - čuje se u poruci.

Do kraja serije, ostaje misterija šta je konačna sudbina dinara i da li je Sesil Vučiću bila od koristi...

Inače, serija je izbila na loš glas upravo zbog glavne junakinje. Ona, prema scenariju, ima reputaciju uglednog sudije koja se ne libi da kaže ono što misli.

Ali, privatni život joj je i više nego buran, pa je prikazana kao bludnica, lenja i seksom opsednuta žena.

Američko udruženje žena pravnika organizovalo je protest zbog takvog predstavljanja sudija a, kako je emitovanje prekinuto, uspele su u svojoj nameri.

(Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...