Kako da napraivte domaće griz knedle
Foto: Shutterstock

Kulinarske tajne

Kako da napraivte domaće griz knedle

Pop kultura -
Obogatite svoju supu griz knedlama i uživajte u pravom domaćem specijalitetu za ponos

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa Domaće knedle supi daju posebnu draž, a obroku svečaniji ton.Za pripremu knedli su vam potrebna 2 jajeta, oko 60 grama griza, kašičica ulja, a u smesu za knedle možete staviti i malo soli, mada je supa u koju se knedle stavljaju već slana.Najpre penasto umutite belanca, a u drugoj posudi pomešajte griz sa žumancima i uljem. Belanca zatim polako dodajte smesi sa grizom i sve dobro promešajte.Kašičicom vadite knedle i spuštajte u proceđenu supu koja vri. Kašičicu kojom vadite knedle potopite u supu kako se smesa ne bi lepila za nju. Ukoliko vam se desi da se prva knedla raspadne, dodajte smesi još malo griza.Supu kuvajte dok knedle ne omekšaju.SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:5 trikova za dobru supuJednostavni trikovi za sočno pečeno pile5 grešaka u pripremi pečenog krompira7 trikova za dobro testoKako da skuvate savršen rastresit pirinač

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track