SVETKI POZNATE FACE KAO NASILNICI: Oni su tukle svoje žene!
Foto: Reuters

Svetski nasilnici

SVETKI POZNATE FACE KAO NASILNICI: Oni su tukle svoje žene!

Pop kultura -
na nije jedina koja je fizički zlostavljana, a lista svetski poznatih faca koji su digli ruku na ženu je podugačka.

Svađa, tuča i razmirice između voditelja Vlade Stanojevića i njegove supruge Ane Marije Žujović podigli su domaću javnost na noge i opet pokrenuli pitanje nasilja u porodici. Nažalost, ona nije jedina koja je fizički zlostavljana, a lista svetski poznatih faca koji su digli ruku na ženu je podugačka.

BIL KOZBINa tronu ove liste svakako je komičar Bil Kozbi, čije nasilje nad ženama, između ostalih detaljno opisala Barbara Boumem u kolumni za "Vašington post". Ona je optužila Kozbija da je pokušao da je siluje, a kada je pokušala da se odbrani on ju je udario. Na žalost, ona nije jedina koja je iskusila preku i zlu narav Kozbija.

ŠON KONERIŠkotski glumac Šon Koneri sada izgleda kao dobroćudni dekica, ali ej zapravo godinama bio oličenje grubosti. Čini se kao da mu niko nije uzeo za zlo što je tukao žene kako bi znale “gde im je mesto”. Čak šta više, on se otvoreno zalagao za to da se žene tuku kako bi se držale pod kontrolom. Najgore je prošla njegova prva supruga Dajen Silento koja je ispričala kako ju je krvnički tukao, često bez razloga. On je bez obzira, 2000. godine dobio titulu sera.

DŽON LENON

Zalagao se za mir i ljubav, ali to Džonu Lenonu očigledno nije previše smetalo da istovremeno tuče žene. Za to se znalo još dok "Bitlsi" nisu ni mrdnuli iz Liverpula, a kasnije je i sam priznao da je tukao i svoju prvu ženu Sintiju i kasnije Joko Ono.

ŠON PENŠon Pen je hapšen nekoliko puta, malo zbog njegovog građanskog aktivizma, malo zbog preke naravi. Tukao se sa paparcima, policijom ali i sa Madonom. Njih dvoje su bili u braku 90-ih godina a policija je često morala da reaguje i smiruje strasti u njihovom braku. Pri tome, Madona je uvek izvlačila deblji kraj.

EMINEMReper je redovno tukao svoju suprugu Kim. Redovno su se i mirili, tri puta su se razvodili. Kada je 2011. prvi put snimio duet sa Rijanom, pesma je ironično bila o porodičnom nasilju. Ironično, jer je Rijana pretrpela batine od tadašnjeg dečka Krisa Brauna.

MAJKL FASBENDERŽene širom sveta uzdišu za njim, a to što se gotovo u svakom filmu skine samo mu pomaže u karijeri. S druge strane, neočekivano, ni malo mu nije odmoglo to što se saznalo da je tukao svoju bivšu devojku. Ona tvrdi da joj je glumac slomio nos, naterao da trči za kolima kada je povredila koleno i članak.

MAJK TAJSON

Bokser je proveo tri godine u zatvoru zbog silovanja osamestogodišnjakinje 1991. godine a redovno je svoju snagu dokazivao i na prvoj supruzi Robin Givens. U svoju odbranu je isprčao kako je nikada nije udario pesnicom, nego samo otvorenom šakom. Kao da to menja stvar...

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track